MIK u Rijeci: Alen Polić zapaprio konkurenciji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Karavana MIK-a je nakon Punta, Opatije, Kostela, Vižinade, Novalje i Umaga stigla i pred riječku publiku. U pomalo vjetrovitoj mikovskoj večeri gledalište "Pod urom" izabralo je svoje favorite MIK-a 2013. godine.

Sa 149 glasova Riječani su prvo mjesto osigurali Alenu Poliću i kompoziciji "Paprena Roza" (Ines Prajo - trad./Ariana Kunštek/Ines Prajo - Tihomir Preradović). Drugoplasirana pjesma u Rijeci sa 136 glasova bila je "Ma ši te ki ča za me pita" (Andrej Baša - Andrej Baša - Andrej Baša) u izvedbi Gine Picinić, a na trećem mjestu sa 108 glasova našla se skladba "Najlipši dani moga života" (Robert Pilepić - Robert Pilepić - Robert Grubišić) koju izvodi Tamara Brusić.

Osigurala je riječka publika i svakom izvođaču dostojno bodrenje. Pljeskom ih je dočekivala te ih je s pljeskom i ispraćala. Činila je to neovisno radilo se o nastupu debitanta ili već prekaljenog mikovca. Bila je to najbolja potvrda onog što je prvi čovjek Rijeke, gradonačelnik Vojko Obersnel rekao pozdravivši na početku festivalske večeri mikovsku karavanu i prepuno gledalište, a kazao je: Rijeka je mikovce uvijek dočekivala srdačno i toplo. Za koji dan i službeno ćemo ući u Europsku uniju, a MIK, koji već 49 godina njeguje različitost, posebnost, autohtonost, naše "ča" i naš glazbeni izričaj djelić je bogatstva što ga ulaskom Hrvatske u EU, EU dobiva. Veselim se idućem MIK-u u Rijeci, kad će ovaj festival slaviti 50. rođendan, ali i prvi nastup s europskim predznakom.

Andrej Baša, direktor Festivala Melodije Istre i Kvarnera zaželio je publici ugodnu mikovsku večer, a gradonačelniku u ime karavane uručio ovogodišnji zaštitni znak MIK-a "putujući busić". Ni mikovci nisu ostali bez dara. Kao uspomenu na 31. izdanje MIK-a u gradu na Rječini dobili su stakleni predložak na kojem je glagoljicom ispisano ime grada kojeg MIK smatra svojim domom, svojom matičnom lukom. Pisalo je, a što drugo nego Rijeka. (S. MRKIĆ MODRIĆ, snimio S. DRECSHLER)


Podijeli: Facebook Twiter