MIK u Novalji: Nadmoćna pobjeda Klape Sol

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvije godine zaredom je Festival Melodije Istre i Kvarnera Novalju izabrao za svoje finalno uprizorenje. Iako će ove godine MIK 29. lipnja finalno pjevati u Gračišću, i ovaj susret s Novaljom u svoj će spomenar upisati kao izuzetno uspješan.

Novaljski trg "Ruža vjetrova" dokazao je da s pravom nosi takav naziv, jer uz pljesak koji se nakon nastupa svih izvođača prolamao gledalištem te zvuk brodskih sirena kojim je popraćen nastup Klape Sol, zvuk vjetra bio je dominantan zvuk i druženja MIK-a i Novalje.Mikovsku je karavanu na dočeku pozdravila Jasna Dabo Peranić, ravnateljica Centra za kulturu grada Paga, a festivalsku večer čestitavši svima Dan državnosti, prigodnim govorom otvorio Boris Šuljić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Novalje. Šuljić je direktoru Festivala Andreju Baši darovao i maketu novaljske crkve sv. Kate, zaštitnice Novalje, te poželio da i mikovce baš kao i Novaljce sv. Kate čuva i štiti. On je pak od mikovaca dobio ovogodišnji zaštitni znak festivala, tj. "mikovski busić".

A onda je bilo sve u rukama publike pete festivalske večeri MIK-a tj. One novaljske koja je odlučila najveći broj glasova, njih 207, dati Klapi Sol i kompoziciji "Afitanca" za koju glazbu i tekst potpisuje "prvi glas" klape Branko Barbir, a aranžman Robert Grubišić. Drugo mjesto sa 70 glasova Novaljci su osigurali skladbi "Ma ši te ki ča za me pita" (Andrej Baša-Andrej Baša-Andrej Baša) u izvedbi Gine Picinić. Trećeplasirana pjesma što ju izvodi Zadranin Krešimir Perović sa 66 glasova bila je pjesma "Na biloj punti" (Robert Grubišić-Daniel Načinović-Robert Grubišić).

Punat, Opatija, Kostel, Vižinada i Novalja rekli su svoje, a to što su rekli u prijevodu glasi ovako - prvo mjesto sa 105 bodova pripada Gini Picinić i skladbi "Ma ši te ki ča za me pita". Drugo s 96 bodova Tamari Brusić i pjesmi "Najlipši dani moga života" (Robert Pilepić-Robert Pilepić-Robert Grubišić), a treće i 91 bod pjesmi "Dvi beside" (Robertino Grbac-D. Kalac/Robertino Grbac-Aleksandar Valenčić) koju izvodi Ivan Bottezar. (S. MRKIĆ MODRIĆ; snimio S. DRECSHLER)


Podijeli: Facebook Twiter