MIK u Gracišcu: Dule i Antonio prvi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mala opcina za velike fešte, ili opcina koja je od šest puta koliko je MIK u njoj gostovao pet puta bila proglašena za najboljeg domacina festivala, Opcina Gracišce i ove je godine dokazala da su joj mikovci najdraži gosti.

Prepuno gledalište, za koje oni poetski nastrojeni znaju reci da vodi od gracaškog Placa do mjeseca, odlucilo je najviše glasova, njih 246, podariti kompoziciji "Covek, otrok je zavavek" (M. Staraš - A. Šaina/M. Staraj - M. Staraj) u izvodenju Duška Jelicica Duleta i Antonija Krištofica.

Na drugo mjesto sa 112 glasova Gracišcani su postavili Daniela Nacinovica sa skladbom "Evviva el vin dell'Istria" (D. Nacinovic - D. Nacinovic - A. Valencic), a trece mjesto i 67 glasova dodijelili su pjesmi "La vita" (trad/I. Prajo - trad/A. Kunštek - T. Preradovic) što su ju izveli Alen Polic i La Miela.



Nakon pet festivalskih veceri, one u Opatiji, potom supetarske, bakarske koja je nažalost prekinuta zbog nevremena, pa umaške i posljednje održane u Gracišcu u ukupnom poretku Melodija Istre i Kvarnera s 91 bodom vode Duško Jelicic Dule i Antonio Krištofic, drugoplasirana je klapa Sol s 87 bodova, a na trecem mjestu je Daniel Nacinovic sa 68 bodova.

Prve strucne nagrade

Po završetku festivalske veceri u Gracišcu dodijeljene su i prve ovogodišnje nagrade. Daniel Nacinovic dobitnik je nagrade za najbolji tekst što ju dodjeljuje Cakavski sabor, a dobio ju je za tekst pjesme "Spod ferala" za koju je glazbu napisao Bruno Krajcar, aranžman nacinio Mauro Giorgi, a izveli je Highlandersi.

Ista skladba zaslužila je još jednu nagradu, odnosno njezinog autora glazbe Bruna Krajcara Radio Pula nagradila je nagradom "Nello Milotti", bivšim "Roženicama", nagradom što se dodjeljuje kompoziciji u kojoj je najprimjerenije zastupljen istarsko-primorski tradicijski izricaj.

Najboljim aranžerom Radio Istra nagradila je Aleksandra Valencica za aranžman pjesme "Duše su nan vezane" za koju je glazbu napisao Duško Rapotec Ute, tekst Robert Pilepic, a izvodi ju Giuliano.


Podijeli: Facebook Twiter