MIK: Puležanima najdraža Vesna Nežić Ružić

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon četverogodišnje pauze karavana Festivala Melodije Istre i Kvarnera vratila se gradu u kojem je 1966. godine postala nomad. Vratila se Puli i na pozornici njezinog Kaštela održala večer za pamćenje. Večer u kojoj su, kako to obično na MIK-u i biva, svi slavili, neovisno na koje ih mjesto pulska publika glasovanjem pospremila.

Sudeći po pljesku i Puležanima su svi interpreti bili dragi, no ipak prvo su mjesto s 119 glasova osigurali Vesni Nežić Ružić i skladbi "Volin te Istro" (Vesna Nežić Ružić - Vesna Nežić Ružić - Aleksandar Valenčić). Pjesmi "Vrime od bonace, vrime od nevere" (Robert Grubišić - Daniel Načinović - Robert Grubišić) u izvedbi Monike Jakšić pulsko je gledalište dodijelilo drugo mjesto i 79 glasova, dok su sa 68 glasova broncom okrunili kompoziciju "Najlipši škoj" (Andrej Baša - Andrej Baša - Andrej Baša) u izvođenju Gine Picinić.

Druženje Puležana i mikovaca počelo je još u popodnevnim satima kad je karavana MIK-a, praćena svirkom članova Puhačkog orkestra grada Pule hodeć došla do pulskog Kaštela. A onda se odvrtio MIK. Red pjesme, red pljeska i puno, puno redova raspjevane publike kojoj MIK nije nepoznanica.

Kako bi u natjecateljskom dijelu, tako bi i u onom revijalnom. Još jedna potvrda riječi kojima je pulski gradonačelnik Boris Miletić pozdravio MIK-ovce, i kojima je kazao da su veze Pule i MIK-a vremenom postale generacijske, čuvajući istarsku i kvarnersku tradiciju narodnih običaja svakom svojom pjesmom i plesom. 

Druženje Festivala Melodije Istre i Kvarnera potrajalo je, potrajalo. A i tko zna do kad bi da karavani nije već večeras biti u Opatiji, bajnoj i sjajnoj.

Kako će opatijska publika glasati, teško je predvidjeti, no ono što se zna je da u ukupnom poretku, nakon tri festivalske večeri MIK-a, sa 64 boda vodi Gina Picinić i kompozicija "Najlipši škoj" (Andrej Baša - Andrej Baša - Andrej Baša). Drugoplasirana sa 62 boda je skladba "Molitva za te" (Mirjana Bobuš - Mirjana Bobuš - Robert Grubišić) u izvođenju Mirjane Bobuš, a treće pripada Vivien Galletta i Voljenu Grpcu i pjesmi "Sagdi pojdi" (Andrej Baša - Mirjana Bobuš - Andrej Baša). Ča bi naši ljudi rekli – živi bili, pa na kraju videli. (S. MRKIĆ MODRIĆ/NL)

 


Podijeli: Facebook Twiter