Miješalica vrti, opcinari odmaraju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stanare Ulice Pineta u Valbandonu neugodno iznenaduje buka gradevinskih strojeva u susjedstvu unatoc tome što je opcinska zabrana radova stupila na snagu 15. lipnja.

Valbandon doista izgleda kao da turisticka sezona nije pocela - na nekoliko se mjesta mogu vidjeti miješalice, bageri i kamioni.

Jedna se mještanka zbog nesnosne buke obratila gradevinskoj inspekciji, no tamo su joj rekli da imaju puno posla, da je Valbandon problematican i da se obrati Opcini Fažana.

U Opcini je pak dobila odgovor da je referent graditeljima vec naplatio 500 kuna kazne i da oni više nisu nadležni. No, kako kaže naša citateljica, radovi se i dalje odvijaju. Tih je 500 kuna za investitore ocito premala kazna.

Pokušali smo u petak u Opcini Fažana dobiti objašnjenje cemu tako niske kazne i postoje li neki drugi zakonski mehanizmi da se radovi obustave. No nacelnica Ada Damjanac nije se javljala na mobitel, a kako smo kasnije saznali, ona je na godišnjem odmoru.

Nikog nadležnog za informaciju nismo mogli dobiti jer su nam, u petak nakon 13 sati, iz Opcine porucili da je njihovo radno vrijeme vec završilo.


Podijeli: Facebook Twiter