Mijenja se projekt doma i menze

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave u rujnu ove godine poništila natjecaj za gradnju studentskog doma i menze u Puli, bilo je izvjesno da ce gradnja ovih objekata, odnosno rekonstrukcija napuštene zgrade otorinolaringologije u Opcoj bolnici, biti odgodena za sljedecu godinu.

Buduci da im je rok za povlacenje sredstava iz državnog proracuna u ovoj godini promaknuo, na Sveucilištu Jurja Dobrile odlucili su da prije ponavljanja natjecaja bitno promijene projekt. Naime, vec je prethodno bilo jasno da bivša bolnicka zgrada ORL-a ne može zadovoljiti potrebe smještaja i prehrane pulskih studenata.

Menza, koja je trebala biti smještena u prizemlju zgrade, planirana je sa svega 120 sjedecih mjesta, dok bi iznad bile sobe sa 125 kreveta. Bolnica je stoga ustupila još jednu zgradu koju je Županija dodijelila Sveucilištu za potrebe gradnje studentskog kampusa. Rijec je o bivšoj zgradi bolnicke kuhinje u kojoj ce se, po preradenom projektu, nalaziti menza, dok ce citava bivša zgrada ORL-a postati dom.

Na Sveucilištu su svjesni da ni dodatnih 30-ak ležajeva u domu nije dovoljno za potrebe Pule kao studentskog grada u kojem, po podacima Studentskog centra, u podstanarstvu živi gotovo 300 studenata. Stoga se dugorocno planira proširenje studentskog smještaja na nekadašnju zgradu uprave bolnice ciji se jedan dio trenutno renovira za potrebe Rektorata.

Onamo ce se za oko mjesec dana preseliti Rektorat koji ce se tako prvi useliti u prostore buduceg sveucilišnog kampusa. Sadašnji prostori Rektorata oslobodit ce se za potrebe održavanja nastave Odjela ekonomije i turizma. Osim Rektorata, doma i restorana, u kompleks stare bolnice smjestit ce se i sveucilišna knjižnica te nekoliko sveucilišnih odjela. (M. JERIN)

CIJELI TEKST MOŽETE PROCITATI U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter