Mihovilovic umjesto Fonovica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trgovacki sud u Pazinu ovog je tjedna objavio u Narodnim novinama da je 10. srpnja upisao promjenu clanova Uprave Uljanik Strojogradnje. Renato Fonovic iz Pule u svojoj 60. godini prepustio je celnu poziciju u društvu nakon 13 godina te je postao clan Uprave. Zamijenio ga je Milko Mihovilovic (41) iz Rovinja, a Jože Rumac je ostao na mjestu zamjenika predsjednika Uprave. Medutim, sva tri clana Uprave imaju ovlaštenje da zastupaju društvo samostalno i pojedinacno. Inace, to je prvo imenovanje Mihovilovica u celništvo nekog društva, a Fonovic je predsjednik Nadzornog odbora karlovackog Adriadiesela gdje je Uljanik najveci dionicar s udjelom od 30,75 posto.

To je druga promjena u Upravi Strojogradnje u 2009. godini. Prethodno je razriješen Roberto Kutic. No ni tada, kao ni sada, nije objavljen razlog promjene clanova Uprave. Prije toga, 17. prosinca 2008., clanovi Nadzornog odbora postali su Veljko Grbac i Elvis Pahljina, pored dosadašnjih clanova - predsjednice Lorene Miškovic i njezinog zamjenika Željka Šesnica te clana Cedomira Trivica.

Uljanik Strojogradnja je druga najveca tvrtka iz sastava Uljanik grupe nakon Brodogradilišta. Osnovna joj je djelatnost proizvodnja dvotaktnih sporohodnih dizel motora po licenci danskog MAN Diesela. Društvo je lani prihodovalo 207,8 milijuna kuna te zakljucilo s gubitkom od 7,5 milijuna zbog utjecaja tecaja americkog dolara i porasta cijene najznacajnijih materijala. No, ni bilanca ne blista jer zbog akumuliranja višegodišnjih gubitaka od cak 129 milijuna kuna društvo ima tek tri milijuna kuna vrijedne rezerve i kapital.


Podijeli: Facebook Twiter