Mihovilovic opet predsjednik rovinjskog IDS-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na izbornoj skupštini rovinjske podružnice Istarskog demokratskog sabora Milan Mihovilovic je proteklog vikenda ponovno izabran za predsjednika. Mihovilovic je naglasio da je IDS jaci nego ikada, a da je, bez obzira na to, 95 odluka u vijecu doneseno jednoglasno. Da je clan IDS-a Giovanni Sponza sa 72 posto glasova ponovno izabran za gradonacelnika, Mihovilovic je pripisao snazi argumenata i politici kontinuiteta, transparentnom i kvalitetnom radu, što je Rovinju donijelo niz priznanja.

Predsjednik stranke Ivan Jakovcic je rekao da je upravo Rovinj jedan od najjacih stupova politike IDS-a. Naglasio je da stranka u buducnosti želi sudjelovati u Vladi RH i biti prisutna na hrvatskoj politickoj sceni te kroz saborske zastupnike nametnuti vrijednosti Istre i njezine potrebe. Zatražio je od clanova da podrže Damira Kajina, IDS-ova kandidata za predsjednika države. Osvrnuo se i na regionalnu, ne politicku, autonomiju Istre koju tek treba ostvariti. Da je vrijeme za to potkrijepio je primjerom da je srbijanska vlada prihvatila prijedlog zakona o utvrdivanju nadležnosti Autonomne pokrajine Vojvodine kojim se predvida njezina široka autonomija, ali bez elemenata državnosti. Sporazum izmedu Slovenije i Hrvatske ocijenio je napretkom te kazao da ga je IDS spreman podržati, ali traži jamstva od države da ce odluka o arbitraži biti kakva se ocekuje, odnosno da ce hrvatski ribari biti zašticeni.

Za clanove predsjedništva podružnice izabrani su Jadranka Andrijevic, Silvio Brunelli, Samuel Benussi, Mario Božac, Valerio Drandic, Elida Kneževic, Angela Marich, Nicolo Sponza i Josip Žužic.

Fiducijari sabora IDS-a bit ce Valerio Drandic, Carmen Krancic, Nicolo Sponza, Ester Popovic, Danijela Popovic, Lino Kuharic i Smiljana Malusa. Za predsjedništvo IDS-a predloženi su Branko Rajko te Giovanni Sponza, a za clana garantnog odbora Mario Božac. Sjednici su prisustvovali predsjednik IDS-a Ivan Jakovcic, dožupanica Viviana Benussi te predsjednik Zajednice Talijana Elio Privileggio.


Podijeli: Facebook Twiter