Mihovilovic: Cuccurin ipak prijeci realizaciju zone Gripole-Spine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik rovinjskog IDS-a Milan Mihovilovic u ponedjeljak je kolegu iz Ladonje i županijskog vijecnika Ivu Uccia Miletica uputio da se u vezi s eventualnim nejasnocama o radovima na Gimnaziji obrati Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, koje vodi i vecim dijelom financira tu investiciju.

Vezano za poslovne zone Mihovilovic je rekao da je ove godine Grad planirao izradu urbanistickog plana podrucja Turnine, koja je odredena GUP-om, a omogucit ce osmišljavanje prostora na glavnom ulazu u Rovinj. Za zonu Gripole-Spine podsjetio je da je na snazi plan koji omogucuje izgradnju 50 poslovnih objekata velicine izgradenih Eurotradea i Gratisa.

- Još jednom podsjecam da je realizaciju ove zone omelo upisivanje u zemljišne knjige Jadranturista, kasnije Maistre, nad dva milijuna kvadrata društvenog turistickog zemljišta, medu ostalim i na rovinjske otoke, omoguceno sramotnom odlukom nenadležnog Trgovackog suda u Rijeci. Od toga 50 tisuca kvadrata nalazi se u obuhvatu ove zone.

Podsjecam da je 2007. godine Vrhovni sud poništio ovu odluku, ali se do danas vode sudski sporovi iza kojih stoji Plinio Cuccurin, i koji onemogucuju izgradnju infrastrukture i sprjecavaju mogucnost da Grad Rovinj dobije to zemljište u vlasništvo, rekao je Mihovilovic pokazujuci novinarima presliku zemljišta zone s oznacenim parcelama na koje pravo polaže Maistra.

Na pitanje novinara vrijedi li još sporazum Grada i Maistre kojim se ta tvrtka odrekla tog zemljišta u korist izgradnje zone, Mihovilovic je rekao da je rijec tek o nekih dvije tisuce kvadrata, preko kojih prolazi glavna prometnica zone, bez cije gradnje investitori ne mogu do gradevinske dozvole.

Na pitanje pregovara li Grad o korištenju te zone s Hrvatskim fondom za privatizaciju, Mihovilovic je potvrdio da je to istina, ali da bi svih tih 50 tisuca kvadrata trebalo pripasti Gradu jer se nalaze u poslovnoj zoni, ali da plomba Maistre i nastavak spora to prijece. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter