Mihajlović objavio tko će igrati s Hrvatskom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izbornik Srbije Siniša Mihajlović objavio je popis igrača na koje računa u idućim dvjema kvalifikacijskim utakmicama - protiv Hrvatske i Škotske.

Mihajlović je pozvao 25 igrača, a "orlovi" se okupljaju u ponedjeljak u podne te kreću za Zagreb dan prije utakmice. Inače, iako se ta tema dugo protezala po medijima, Mihajlović nije pozvao Adema Ljajića i Dejana Stankovića, a na popisu nema ni Miralema Sulejmanija te Aleksandara Lukovića.

"U Zagreb idemo uvjereni da možemo napraviti dobar rezultat, čak pobijediti. Dolazimo zabaviti se i i igrati našu igru. Mirni smo jer znamo koliko i što možemo. Možemo pobijediti bilo koju reprezentaciju svijetu, međutim u posljednje vrijeme izgleda da isto tako i možemo izgubiti od bilo koga", rekao je Siniša Mihajlović.

"Tenzija? Više je stvaraju mediji no što je mi sami osjećamo. Utakmica s Hrvatskom je značajna, ali ništa više od nekih prethodnih ili oni budućnih. Svaka sljedeće je najvažnija i baš svaka donosi ili odnosi tri boda", dodao je.

"Dvoboj s Hrvatima sam po sebi velika je motivacija za sve moje igrače. Problem je ako se previše napale prije utakmice pa se isprazne do samog dvoboja. Dao sam si zadatak da što manje čitaju novine i napise u medijima. Tako će se puno lakše pripremiti za dvoboj, bit će gladne glave i vrućeg srca", istaknuo je.

"Treba biti realan i reći da je u ovom trenutku Hrvatska nedvojbeno bolja momčad. Iskusniji su i uigraniji. Igraju standardno u svojim klubovima, a i da izgube na Maksimiru opet će biti velika tri boda ispred nas. No, vjerujem u svoje igrače, ovo su utakmice u kojima će mnogi sazrijeti kao osobe", zaključuje Mihajlović.

Popis igrača za utakmice protiv Hrvatske i Škotske:

Vratari: Željko Brkić, Vladimir Stojković, Branimir Aleksić.

Obrana: Branislav Ivanović, Neven Subotić, Matija Nastasić, Aleksandar Kolarov, Antonio Rukavina, Milan Biševac, Nenad Tomović, Slobodan Rajković.

Vezni red: Aleksandar Ignjovski, Ivan Radovanović, Ljubomir Fejsa, Radosav Petrović, Zdravko Kuzmanović, Luka Milivojević, Zoran Tošić, Filip Đuričić, Alen Stevanović, Dušan Tadić, Nenad Krstičić.

Napad: Filip Đorđević, Nikola Đurđić, Marko Šćepović. (Index.hr)


Podijeli: Facebook Twiter