Migranti će moći iz Austrije u Njemačku samo na 5 prijelaza

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Njemačka i Austrija su odlučile ograničiti prolazak migranata na pet točaka međusobne granice da bi bolje kontrolirale njihov masovni priljev, objavilo je u petak njemačko ministarstvo unutrašnjih poslova.

- Želimo postići uređen proces, objavila je jedna glasnogovornica ministarstva, preciziravši da ta mjera stupa trenutačno na snagu, ali nije rekla o kojih pet prijelaza se radi.

Berlin i Beč su se u rujnu dogovorili da će ostaviti otvorene granice izbjeglicama, a ta je odluka ubrzala priljev osoba koje bježe od rata ili siromaštva. Kontrole na granicama su ponovno uvedene sredinom rujna, ali migranti su mogli ući u Njemačku na bilo kojem mjestu.

Golema većina kandidata za azil prelazila je preko oko 800 kilometara duge granice između Austrije i Bavarske. Austrija tjednima organizira prijevoz tisuća migranata prema Njemačkoj, ali mnogi dolaze pojedinačno i često prelaze granicu kroz šumu.

Njemački ministar unutrašnjih poslova Thomas de Maiziere je u srijedu oštro predbacio Austriji njezino ponašanje zato što, kako je rekao, neorganizirano šalje u Njemačku tisuće osoba. Dodao je da je Austrija obećala da će poštivati propisane procedure izrazivši očekivanje da se odmah počne tako ponašati.

Njemačka predviđa da će ove godine primiti između 800.000 i milijun tražitelja azila. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter