Mixed jazz grill u Balwan Cityju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Brojni glazbenici, profesori i polaznici Ljetne jazz škole HGM-a te njihovi gosti u srijedu su u sklopu 11. festivala Jazz is Back! na grožnjanskom Balwan Cityju predstavili raznolik koncertni repertoar u sklopu veceri pod nazivom Senior Service.

Kako je rekao Boško Petrovic, voditelj škole i spiritus movens jednomjesecnog grožnjanskog jazz maratona, koncert je bio svojevrsni mixed grill. Naime, prijašnjih godina u sklopu veceri Senior Service obicno su nastupali iskljucivo profesori, no jazz pomladak je dokazao da glazbenim umijecem može bez problema svirati uz bok svojim mentorima.



Koncert je otvorio Boško Petrovic s ansamblom sastavljenim od profesora škole - pijanista Emila Spanyija, kontrabasista Ewalda Oberleitnera i bubnjara Howarda Curtisa, a nakon što su renomirani jazz virtuozi kroz skladbe "King Arthur's Dream" i "Emily" poceli vecer u pravoj jazz maniri, kormilo kroz zahtjevne solo dionice i pasaže preuzeli su školarci:  vibrafonisti Vid Jamnik i Šimun Matišic, pijanistica Dina Rizvic, kontrabasistica Eva Kesselring, bubnjar Luka Jovicic, gitarist Ivan Luc, violinistica Špela Huzjak i klarinetistica Karolina Ponovuori.

Izmedu ostalog izveli su i skladbu Boška Petrovica "Sky Over Grožnjan", svojevrsni zaštitni znak grožnjanskih jazz veceri, a po toj skladbi nazvan je i nedavno objavljen album koji su snimili grožnjanski jazz školarci.

Takoder, nastupio je i pijanist Hrvoje Galler, kao i Zeta kvintet, a brojnim glazbenicima prikljucila su se u finalu dva mlada, ali vec etablirana jazz glazbenika - trombonist Luka Žužic iz Tara i Denis Razumovic Razz iz Rijeke te su zakljucili koncert izvedbom skladbe "High Fly". Raznolik program i brojni glazbenici izmamili su od brojne grožnjanske publike burne i duge aplauze.


Podijeli: Facebook Twiter