Micu Pauka terete za teško ubojstvo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Milisava ?okica (58) iz mjesta Bonaci kod Poreca, koji je Porecanima poznat i kao Mico Pauk, Županijsko državno odvjetništvo u Puli optužilo je za teško ubojstvo 47-godišnje Lidije Kezele iz Fažane, zbog cega mu prijeti kazna dugotrajnog zatvora, do maksimalnih 40 godina.

?okica se tereti da je 11. svibnja ove godine oko 17 sati u spavacoj sobi svoje kuce u Bonacima Lidiju Kezele, koja više nije željela živjeti s njim kao ni nastaviti ljubavnu vezu, izudarao metalnom šipkom i više ju puta nožem ubo u lijevu stranu prsa i glave nanijevši joj pritom više ubodnih rana. Kezele je od ozljeda odnosno od iskrvarenja preminula u pulskoj Opcoj bolnici istoga dana oko 19.30 sati.

Kao što smo vec pisali, Mico Pauk je bivšu partnericu izudarao šipkom i izbo nožem jer ga je Kezele nakon kratkotrajne, jednomjesecne veze namjeravala napustiti. Prema nekim informacijama, ?okic je tjedan dana prije ubojstva pretukao Lidiju te je ona odlucila prekinuti tu vezu.



Kobnoga dana Kezele, koja je bila vlasnica krojackog obrta u Porecu, došla je u društvu dvije prijateljice po svoje stvari u Bonace. Navodno je ?okic i prema Lidijinim prijateljicama bio nasilan, a upravo je jedna od njih i pozvala lijecnicku pomoc i policiju.

Prema navodima naših sugovornika, samo tri mjeseca prije ubojstva Lidije Kezele ?okica je zbog agresivnih ispada napustila nevjencana supruga s njihovo dvoje maloljetne djece u dobi od cetiri i sedam godina te je utocište pronašla u jednoj od skloništa za zlostavljane žene.

Neki su upravo borbu oko skrbništva nad djecom naveli kao razlog zbog kojeg je ?okic "puknuo" i pocinio stravican zlocin prema ženi koju je poznanicima tijekom kratkotrajne veze predstavljao kao osobu koja ce se brinuti o njegovoj djeci ukoliko on dobije skrbništvo nad njima.

Pritvoreni Milisav ?okic je nadimak Mico Pauk zaradio jer ima vucnu službu Pauk registriranu u Porecu.


Podijeli: Facebook Twiter