Microsoftovi WinDaysi od 26. do 29. travnja u Poreču

S prošlih izdanja WinDaysa (Arhiva)
S prošlih izdanja WinDaysa (Arhiva)

Tradicionalna 16. konferencija WinDays u organizaciji tvrtke Microsoft Hrvatska ove će se godine održati od 26. do 29. travnja u Poreču te iznova okupiti brojne domaće, regionalne i svjetske stručnjake u biznisu i tehnologijama, iz javnog sektora i znanosti, najavili su u srijedu iz Microsofta.

Slogan ovogodišnjih WinDaysa je "Pokrenimo ideje", a kao i prijašnjih godina konferencija je podijeljena na 'business' i tehnološki dio, pri čemu će se u sklopu 'businessa' u prva dva dana konferencije (26. i 27. travnja) najviše govoriti o temi stvaranja i usvajanja kulture uspjeha, privlačenju stranih investicija te stvaranju novih tvrtki.

U sklopu tog dijela konferencije predavanje će, uz druge, održati Graham Brown Martin, predavač, pisac i konzultant poznat po provokativnim i izazovnim idejama o budućnosti obrazovanja tj. transformaciji načina na koji učimo i živimo te usmjeravanju mladih prema zanimanjima budućnosti, kao i poduzetnik Nenad Bakić koji će predavanjem "Da, mi možemo izgraditi kulturu uspjeha", skrenuti pažnju na razvoj automatike i robotike te ulogu i aktivnosti udruge Institut za razvoj i inovativnost.

Tehnološki dio WinDaysa planiran je od 27. do 29. travnja, a osim novosti iz svijeta tehnologije i Microsofta te najnovijih rješenja za unaprjeđenje poslovanja, sudionici će moći slušati o nizu tema s naglaskom na dva nova smjera - digital i otvoreni kod.

I ove će godine konferencija imati humanitarni karakter, jer će se za Društvo invalida Poreč prikupljati sredstva za financiranje mobilnog tima kojeg će činiti volonteri za kućne posjete. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter