Microsoft ukida nekoliko tisuća radnih mjesta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Microsoft planira najveće ukidanje radnih mjesta u pet godina, što je posljedica integracije nedavno preuzetog Nokijinog odjela za mobile telefone, objavio je Bloomberg, pozivajući se na izvore upoznate s tim planovima.

Otkazi, koji bi mogli biti objavljeni već krajem ovoga tjedna, zahvatili bi odjel Nokije i dijelove Microsofta koji se preklapaju s preuzetim poslovima, kao i marketing te inženjering. Otkad je ovog proljeća preuzeo poslovanje Nokije vezano za mobilne telefone, Microsoft ima ukupno 127.000 zaposlenih, daleko više od suparnika Applea i Googlea. Wall Street očekuje da izvršni direktor Satya Nadella poduzme određene mjere.

To restrukturiranje moglo bi biti najveće u povijesti Microsofta i nadmašiti ono iz 2009. godine, kada je ukinuto 5.800 radnih mjesta, navodi se u izvješću. Smanjenje broja zaposlenih zahvatilo bi marketinški i odjel za testiranje softvera, no mogla bi se ukinuti i neka druga radna mjesta, s obzirom na promjene u organizaciji najvećeg svjetskog proizvođača softvera koje je Nadella najavio. Nadella je ranije rekao da će izložiti detaljne organizacijske i financijske planove za tekuću poslovnu godinu prilikom objave kvartalnog poslovnog izvješća kompanije 22. srpnja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter