Microsoft predstavio simultanog prevoditelja za Skype

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Američka softverska tvrtka Microsoft u utorak je predstavila simultanog prevoditelja za program Skype za internetske telefonske razgovore.

Skype Translator omogućava sugovornicima koji govore različitim jezicima da slušaju simultani prijevod razgovora, po demo verziji programa koju je predstavio izvršni direktor tvrtke Satya Nadella na tehnološkom skupu u Rancho Palos Verdesu u Kaliforniji.

"To će osigurati da razgovaramo s kim god želimo bez jezičnih barijera", kaže Nadella, koji je preuzeo vodstvo tvrtke i želi joj vratiti mjesto predvodnika u tehnološkim inovacijama nakon što je tvrtka čitavo desetljeće zaostajala za Appleom i Googleom na području mobilnih tehnologija.

Nadella je novi program opisao kao čaroban, ali je rekao i da sada treba pretvoriti taj istraživački projekt u komercijalni proizvod koji će se tržištu ponuditi do kraja godine.

Na skupu je demonstriran englesko-njemački razgovor dvojice zaposlenika Microsofta. Reuters navodi da je jedan od sudionika skupa koji govori oba jezika ocijenio da je prijevod dovoljno dobar za neformalne kontakte, ali ne i za poslovne razgovore. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter