Microsoft pokrenuo svoju društvenu mrežu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

So.cl je poceo s radom bez velike pompe. Dizajniran je kao eksperiment otvorenog pretraživanja i korištenja društvenih mreža u obrazovne svrhe.

Dok su oci svijeta bile uperene u javnu ponudu dionica Facebooka, Microsoft je potiho pokrenuo vlastitu društvenu mrežu. Cini se kako softverski div iz Redmonda nema namjeru, bar zasad, pokušati juriš na tron na kojem žezlo drži Mark Zuckerberg.

Projekt FUSE Labsa, cije su pojedinosti procurile krajem prošle godine, namijenjen je umrežavanju studenata, kojima bi trebao olakšati dijeljenje informacija. Prvotno je bila dostupna na sveucilištima Washington, Syracuse i New York. Sad je, krekao je Microsoftov predstavnik CNET-u, otvorena svima koji se žele prikljuciti.

Želite li pronjuškati, možete se logirati uz pomoc Facebooka ili korisnickog racuna za Windows Live. Docekat ce vas više razlicitih prijedloga tema.

So.cl nudi mogucnosti slicne Facebookovim - recimo, dugme koje je moguce dodati na site kako bi se omogucilo dijeljenje oznacavanje i komentiranje zanimljivog sadržaja. Možete dijeliti jedan ili više videa s više ljudi odjednom, što znaci da možete biti DJ za vaše kontakte ili gledati i slušati što netko drugi pušta.

Uz to, na raspolaganju vam je i riff - nešto što Microsoft opisuje kao nov nacin interakcije i improvizacije sa sadržajem. Kako se cini, to je komentar s mogucnošcu tagiranja i dodavanja linka.

Zanimljivo, prije no što se ulogirate morate potvrditi da ste stariji od 18 godina.

Što podrazumijeva eksperiment otvorenog pretraživanja? Pa, to znaci da ce vaše pretrage biti vidljive drugim korisnicima te trecim stranama.

Takoder, vaše aktivnosti nece biti automatski objavljivane, osim ako to ne omogucite, a i vaši kontakti s Facebooka ce biti ostavljeni na miru ako ih ne pozovete. Želite li to uciniti, na raspolaganju vam je pocetni paket s deset pozivnica.


Podijeli: Facebook Twiter