Microsoft kupuje LinkedIn za 26,2 milijarde dolara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Američki softverski div Microsoft objavio je u ponedjeljak da je potpisao sporazum o kupnji društvene mreže LinkedIn za 26,2 milijarde dolara u gotovini.

"Sporazum povezuje vodeći poslovni 'oblak' u svijetu s vodećom društvenom mrežom poslovnog svijeta", objavio je u priopćenju izvršni direktor Microsofta Satya Nadella.

Kako se navodi u priopćenju dvije kompanije, LinkedIn "će zadržati prepoznatljivi brend, kulturu i neovisnost" a Jeff Weiner poziciju izvršnog direktora.

"Promijenili smo način na koji svijet pristupa prilikama a ovaj odnos s Microsoftom i kombinacija njihovog oblaka i LinkedIn-ove mreže pružaju nam priliku da izmijenimo i kako svijet funkcionira", poručio je Weiner.

Dvije kompanije objavile su da su postigle "konačni" sporazum koji će biti zaključen do kraja godine, uz potporu LinkedIn-ovog predsjednika odbora i vlasnika kontrolnog udjela Reida Hoffmana.

Transakcija se nadovezuje na nastojanja Microsofta da proširi poslovni fokus i na segmente izvan softvera dok LinkedIn traži načina da pojača rast.

LinkedIn omogućuje članovima povezivanje s istomišljenicima u poslovnom svijetu i olakšava potragu za poslom. Trenutno imaju 433 milijuna članova širom svijeta. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter