Michelle Obama u već viđenoj haljini

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prva dama SAD-a Michelle Obama, čiji se modni izričaji prate s velikom pažnjom u američkim medijima, za izbornu noć nije odabrala novu kreaciju, već je bila u haljini boje crvenog vina američkog kreatora Michaela Korsa te u crnom blejzeru što je već nosila u više prilika, pišu američki mediji.

Posljednji je put nosila ovu kreaciju u studenome 2011., a za izbornu noć uz ovu je haljinu nosila i crne cipele s visokom petom.

Američka prva dama izgledala je, prema mišljenju modnih kritičara, elegantno, pristupačno i sofisticirano, a s tim se mišljenjem očito složio i njezin suprug, koji je u svom pobjedničkom govoru rekao: "Nikada te nisam više volio i nikada nisam bio ponosniji gledajući kako se i Amerika zaljubljuje u tebe kao prvu damu", što su okupljeni tri puta prekidali pljeskom i skandiranjem.

Modni kritičari se također slažu da je ovogodišnji izbor haljine za izbornu noć bio "mirniji i bolji" od sjajne crveno-crne haljine, kreatora Narcisa Rodrigueza, koju je Michelle Obama nosila tijekom izborne noći 2008. godine, a koja je pokrenula niz reakcija i kritika.

Michelle Obama često nosi kreacije Michaela Korsa, a čak je i za svoju službenu fotografiju izabrala haljinu bez rukava tog kreatora.

Modni kritičari se također slažu da je izbor haljine koju je već nosila, također simboličan. Tijekom predizborne kampanje, bračni par Obama često se pojavljivao u već viđenim kreacijama, kao da su na taj način željeli pokazati da je gospodarska situacija u zemlji teška. Bez obzira na motive koji su je vodili u odabiru, o haljini Michaela Korsa će se sigurno još puno pisati i pričati.

Kćerke američkog predsjedničkog para, Sasha i Malia, nosile su odjeću u skladu sa svojom dobi - suknje do koljena, crne gornje dijelove i balerinke. Plava suknja koju je nosila Malia odgovarala je kravati njezina oca.

Američki birači možda su tijekom predizborne kampanje bili podijeljeni oko toga za koga će glasati - za Baracka Obamu ili Mitta Romneya, ali modna zajednica je bila jedinstvena u svojoj potpori prvoj dami Michelle Obama, smatraju američki modni kritičari. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter