Michel Platini uporno protiv nove tehnologije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik UEFA-e Michel Platini još je jednom ponovio svoje protivljenje uvođenju tehnologije na gol liniji istovremeno dok se ona koristi na svjetskom klupskom prvenstvu u Japanu.

"Više bih volio dati 50 milijuna eura za razvoj nogometa, nego za tehnologiju koja je korisna za jedan ili dva gola godišnje", izjavio je Platini. "Ako postoji sudac iza gola, ako je on metar od gol linije i ako ima dobre naočale, može vidjeti je li lopta prešla liniju ili ne", ocijenio je bivši kapetan francuske reprezentacije koji se oduvijek protivi uvođenju ove tehnologije.

Platini više zagovara varijantu s pet sudaca na terenu - glavnim sucem, dva pomoćna i dva dodatna suca, što je sustav koji se koristi u UEFA-inim natjecanjima.

Dva sustava tehnologije na gol liniji trenutačno se koriste na svjetskom klupskom prvenstvu - GoalRef, koji se služi magnetskim poljem i posebnom loptom na stadionu u Yokohami i Hawk-Eye, koji se temelji na korištenju kamera kao u tenisu. Ta bi tehnologija trebala biti korištena i  na Konfederacijskom kupu 2013. i na SP-u 2014. u Brazilu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter