Michael Schumacher umjesto Masse

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1 Nijemac Michael Schumacher objavio je da se vraca utrkama nakon gotovo trogodišnje mirovine kako bi u momcadi Ferrarija zamijenio Brazilca Felipea Massu koji je teško ozlijeden tijekom kvalifikacijskog treninga za Veliku nagradu Madarske prošlog vikenda. Schumacher (40) je odluku o povratku potvrdio na svojoj vlastitoj internetskoj stranici, nakon što je ranije tu vijest objavio njemacki tabloid "Bild".

- Danas sam se susreo s vodecim ljudima Ferrarija i zajedno smo odlucili da preuzmem mjesto Masse dok se ne oporavi. Najvažnije je da su, što se Masse tice, vijesti iz dana u dan sve bolje. Istina je da sam ja vec bio zatvorio pricu po pitanju Formule 1, ali je isto tako istina da želim biti zahvalan Ferrariju i nisam mogao odbiti ovaj poziv. Volim natjecanja i jedva cekam ova izazov - kazao je Michael Schumacher na svojoj internetskoj stranici.

Potvrda je stigla i iz Ferrarija koji se oglasio priopcenjem: - Iducih ce dana Michael odraditi specifican pripremni program nakon cega cemo definitivno potvrditi njegovo sudjelovanje u prvenstvu, odnosno na Velikoj nagradi Europe u Valenciji - kažu u Maranellu.

Tijekom svoje 14-godišnje karijere koju je okoncao u listopadu 2006. godine Schumacher je pored sedam naslova svjetskog prvaka upisao 91 pobjedu u utrkama Formule 1 u 250 nastupa.

Sljedeca utrka Svjetskog prvenstva Formule 1 je Velika nagrada Španjolske u Valenciji 23. kolovoza.


Podijeli: Facebook Twiter