Michael Palin osvojio nagradu BAFTA

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šezdesetdevetogodišnji britanski komičar, glumac i pisac Michael Palin, koji se proslavio kao jedan od utemeljitelja komičarske skupine Monty Python, ovogodišnji je dobitnik ugledne nagrade BAFTA Fellowship za pet desetljeća dug doprinos zabavi i televiziji, javlja u petak Reuters.

Priznanje Britanske akademije za filmsku i televizijsku umjetnost će Palinu biti uručeno na svečanosti 12. svibnja. Prema Palinovim riječima, "velika je čast" za svakog koji radi na televiziji biti nagrađen to prestižnom nagradom.

"Uvelike sam svjestan da je za svaki uspjeh koji sam ostvario zaslužan timski rad. Cijelu sam karijeru blagoslovljen inspiracijom i potporom drugih", kazao je Palin. On je 1988. dobio BAFTA nagradu za najbolju sporednu ulogu u filmu "Riba zvana Wanda". Krajem 80-ih okrenuo se putopisnim dokumentarcima, pojavljujući se u dokumentarnim filmovima "Put oko svijeta u 80 dana", "Od Pola do Pola" i u najnovijem "Brazil s Michaelom Palinom".

Palin je televizijskim putopisom popratio i Hrvatsku u sklopu serije Nova Europa Michaela Palina u kojoj je proputovao i snimao u 20 zemalja središnje, istočne i jugoistočne Europe. U Hrvatskoj je 2008. i objavljen prijevod njegove knjige Nova Europa. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter