Michael Bolton veceras u Areni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Michael Bolton, svjetski poznata glazbena zvijezda koja ce veceras u 21 sat u Areni održati koncert, sletio je sinoc u pulsku zracnu luku. Nakon što su ga docekali tek najuporniji novinari, jer mu je let kasnio tri sata, Bolton se u predvorju aerodroma pojavio oko pola sata prije ponoci. Vidno umoran, ocekivano nije bio odviše raspoložen za davanje izjava te je projurio prema autu koji ga je cekao pred ulazom. Tek je pozvao svoje obožavatelje da dodu na koncert i da ne zakasne.

Nakon Eltona Johna rijec je o još jednoj svjetskoj pop zvijezdi koja u Areni nastupa u sklopu desetog Histria Festivala te svoje turneje "The Very Best of Me" kojom promovira album svojih najvecih hitova. Kako je puni naziv koncerta "Michael Bolton i gosti", na koncertu ce nastupiti i mlada Ines Nožica, apsolutna pobjednica Malog Histria festivala koja ce s Boltonom otpjevati "Stand By Me", a što se tice ostalih gostiju, to neka ostane iznenadenje.

Ovaj pjevac i autor pjesama poznat po baladama, karijeru je sedamdesetih zapoceo kao Michael Bolotin, što je njegovo pravo ime koje je promijenio 1983. Prije promjene imena, Bolton je mijenjao i stilove, od heavy metalca kakav je bio u grupi Blackjack do soft rockera kakvim ga danas poznaje cijeli svijet. Bolton se oslanja na svoj ugodni glas, prepoznatljivi tenor radi kojeg pop klasici dobivaju novu dimenziju. Bilo je zato pitanje dana kada ce se Bolton sa svojim vokalnim sposobnostima okušati na novom glazbenom polju, pa je 1998. snimio album "My Secret Passion". Njegova tajna strast je opera, pa je na spomenutom albumu snimio 11 poznatih i zadnjih godina populariziranih arija, pa nešto od toga možda cujemo i na pulskom koncertu.

Nakon promjene imena 1983., dvije godine kasnije promijenio je i glazbeni pravac te se na albumu "The Hunger" okrenuo mekšem stilu, a medu autorskim skladbama pocele su "provirivati" i obrade, poput soul klasika "(Sittin' On) The Dock of the Bay" Otisa Reddinga. Iako je album bio uspješan, tek cetiri godine kasnije, nakon objavljivanja albuma "Soul Provider" Bolton ce postati istinska zvijezda, što ce potvrditi hitovima "How Can We Be Lovers" i "How Am I Supposed to Live Without You". U devedesetima se više okrenuo obradama te je objavio i nekoliko albuma sa svojim verzijama klasika poput "To Love Somebody", a poznat je i po "When a Man Loves a Woman" od Percyja Sledgea. Nije se ipak do kraja okrenuo obradama pa mu je jedan od radijskih hitova bila i njegova autorska skladba i "Said I Loved You… But I Lied". Prije tri godine objavio je još jedan album obrada, ovaj put s pjesmama Franka Sinatre.

Bolton je pjevao s Lucianom Pavarottijem i Rayom Charlesom, pisao je pjesme s Bobom Dylanom, napisao hitove za Barbru Streisand i grupu KISS, svirao gitaru s B.B. Kingom dok su ga semplirali Kanye West zajedno s Jay-Z-jem.


Podijeli: Facebook Twiter