Mianmar: U potresu najmanje 13 mrtvih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje 13 ljudi je poginulo, a četrdesetak ih je ozlijeđeno u potresu magnitude 6,8 po Richteru koji je u nedjelju pogodio područje središnjeg Mijanmara.

Američki centar za geologiju javio je da se radilo o potresu magnitude 7, koji se dogodio na dubini od oko 10 km i oko 100 kilometara sjeverozapadno od industrijskoga grada Mandalaya čiji su stanovnici u strahu napustili svoje domove i izišli na ulice.

Nevladina organizacija "Save the Children" izvijestila je o najmanje 13 mrtvih i 40 ozlijeđenih koji su odmah prebačeni u regionalne bolnice.

Kako javlja France presse, četiri žrtve su radnici koji su radili na popravku mosta na rijeci Irrawaddy, a još dvije osobe smrtno su stradale u odronu tla u samostanu sjeverno od Mandalaya. "Save the Children" upozorava na opasnost od novih snažnih potresa, no još nije donesena odluka o slanju ekipa na teren. 

Dvadesetak minuta nakon prvoga uslijedila su još dva potresa magnitude 5 po Richteru, objavio je američki Centar za geologiju. Potres su osjetili i stanovnici Bangkoka u susjednom Tajlandu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter