Mia Miletić u Singularu: Intimni prostor za bijeg

Instalacija Mije Miletić u pulskoj galeriji Singular (M. ANGELINI)
Instalacija Mije Miletić u pulskoj galeriji Singular (M. ANGELINI)

Prvom samostalnom izložbom nazvanom "Loop" predstavila se u galeriji Singular mlada pulska umjetnica Mia Miletić. Ona je od maramica napravila instalaciju - šator koji podsjeća na indijanski vigvam, a radi se o dugogodišnjem projektu koji je započela kada je upisala fakultet u Zagrebu i koji označava period kada se morala preseliti iz Pule.

- Budući da jako volim Pulu, ovo je ispalo kao neki hommage tome mom odlasku i, zapravo, mojoj sobi, kaže Miletić. Naime, skupljala je maramice kojima je skidala šminku te ih spojila u trake i potom u veliku balu materijala dugačku 19 metara i široku 154 centimetara, a koja se sastoji od 754 maramice. Jedan dio spojila je prije nekoliko godina od maramica koje je sakupila, a ostatak je spojila u sklopu programa artist in residence, baš u galeriji Singular, i ondje došla na ideju kako bi to finalno trebalo izgledati.

- Na kraju sam došla do ideje da to bude šator, s obzirom na to da sam kao djevojčica uvijek gradila u svojim sobama neku unutarnju sobu, neki svoj intimni prostor, i mislim da je to dosta vjerodostojan prikaz toga mog osjećaja koji me pratio cijelo vrijeme u Zagrebu, to neko bježanje iz tmurne i sive okoline, objašnjava Miletić. Trenutno je pri kraju studija i više ne živi u Zagrebu, a već sprema i daljnje projekte za koje kaže da se prvo njoj trebaju kristalizirati. Budući da se bavi i modnom fotografijom i stajlingom te općenito stvarima vezanim uz modu i odijevanje, očekuje da će to biti smjer kojim će dalje ići.

Instalacija će biti izložena do 31. siječnja 2016. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter