Mi smo garancija daljnjeg razvoja Fažane


- Prije osam godina prihvatili smo posrnulu Općinu Fažanu, takoreći pred bankrotom i s puno problema. Uspjeli smo sve to riješiti i postigli to da je danas jedna od razvijenijih i transparentnijih općina koja se razvija u skladu sa strategijom koju su svi prihvatili. Non-stop se gradilo, vrata općine bila su svima otvorena, a čovjek nam je uvijek bio na prvom mjestu. Fažana ima takav ciklus razvoja kao malo koja u Hrvatskoj. Hvala svima koji su nas podržali", poručio je Radomir Korać, dosadašnji donačelnik i kandidat SDP-a i HSU-a za načelnika Fažane, koji je u prvom krugu osvojio 48 posto glasova pred kandidatom IDS-a i Zelenih. Zamjenica mu je dosadašnja načelnica Ada Damjanac.

- Ada i ja znamo i hoćemo! Pokazali smo to i podigli smo ljestvicu visoko. Garancija smo razvoja Fažane, rekao je Korać te nabrojao realizirane kapitalne projekte poput novog groblja ili uspjehe kao što su rješenje pitanja plaćanja Bi Villagea te uknjižbu Općine na zemljište u kompleksu Pineta.

Nižući kapitalne investicije za naredni mandat naveo je nastavak izgradnje cesta, fekalne i vodovodne mreže u Šuridi i Valbandonu, poslovnog centra na mjestu igrališta Oliva, sportskog centra kod Plodina, doma umirovljenika, društvenog i sportskog centra u Valbandonu te druge faze groblja, nastavak kapitalnog projekta "Pula sjever" za odvodnju i pročistač te da je s Hrvatskim vodama dogovoreno rješavanje odvodnje u Valbandonu, izgradnju spojne ceste od Ipsilona do Fažane… Prioritete razvoja Korać vidi u turizmu i poljoprivredi, i to ne samo maslinarstvu, već i ljekovitom bilju s obzirom na blagodati podneblja. Uskoro će se, rekao je, i dodjeljivati državno poljoprivredno zemljište.

- Vodili smo brigu o čovjeku od samog rođenja, s potporama za novorođene, proširenjem vrtića, najmanjim participacijama za roditelje, sufinanciranjem udžbenika osnovne, ali i srednje škole, pokrivanjem prijevoza srednjoškolcima, s 50-ak studentskih stipendija, izgradnjom POS-ovih stanova za mlade obitelji, poticajima za poduzetnike, brigu o najstarijima i nemoćnima, toplim obrocima, raznim pomoćima, nabrojala je Damjanac.

Naveli su da se briga za ljude, kada privatni smještaj ostvaruje 300 tisuća noćenja, ogleda i kroz investicije u turističku infrastrukturu, pa i sportsku, s obzirom da se 600 mladih bavi sportom, dok je razina kulture podignuta brojnim sadržajima u izgrađenom MMC-u. Fažana je strahovito napredovala, kažu, i postala omiljeno odredište za sve.

- Fažana je za Puljštinu postala ono što je Opatija za Rijeku, rekla je Damjanac te pozvala drugu stranu na dostojanstven kampanju. Za kritike da u Fažani nema zabave za mlade, rekla je da je ovo destinacija obiteljskog turizma te da sredina koja je turistički rast ostvaruje razvijajući suživot turizma i svakodnevnice ne može postati Zrće.

- Istina je da u Fažani nema vrhunske zabave za mlade, ali budimo realni, nema toga ni u Puli, zaključio je Korać. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter