MI: Perković i Šimić osvojile zlatne medalje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska atletičarka Sandra Perković osvojila je zlatnu medalju u bacanju diska na Mediteranskim igrama u Mersinu s novim rekordom igara 66.21 metara. Članica Dinamo-Zrinjevca popravila je dosadašnji rekord Igara Grkinje Anastasije Kelesidou iz Barija 1997. za tri centimetara.

Sandra je već u prvoj seriji pokazala tko je olimpijski pobjednik i europski prvak ostvarivši rezultat 63.78 koji bi joj i da više nije bacala osigurao zlato. No u četvrtoj seriji je bacila disk na 66.21 i otklonila sve moguće dvojbe.

Druga je bila Srpkinja Dragana Tomašević s rezultatom 61.88, a treća Grkinja Anagnostopoulou s rezultatom 55.01.

"Došla sam po zlato i to sam ostvarila. S obzirom na iznimno klizavo bacalište zadovoljna sam rezultatom. Bila je zaista opasno," kazala je Sandra te odjurila na doping kontrolu, pa odmah prema izlazu sa stadiona gdje ju je čekao automobil i pod pratnjom odveo u Adani gdje kako bi stigla na let za Istanbul. Zbog silne žurbe nije niti primila medalju već ju je uzela Ana Šimić.

Hrvatska aletičarka Ana Šimić i Turkinja Burcu Ayhan Yuksel osvojile su zlatnu medalju u skoku u vis na Mediteranskim igrama u turskom Mersinu s preskočenih 192 centimetara.

Zanimljivo, Ana Šimić i Turkinja Ayhan su osvojile zlato nakon tri dodatna skoka jer su prvi dio natjecanja imale posve identičan učinak. Obje su došle do visine 194 centimetara s identičnim brojem pokušaja. Potom su obje tri puta rušile tu visinu, pa se krenulo u 'pripetavanje'. Nakon što niti jedna nije preskočila visine u pripetavanju natjecanje je prekinuto i obje su proglašene zlatnima.

Broncu je osvojila Grkinja Antonia Stergiou sa preskočenih 190 cm.

"Super sam zadovoljna osvojenim zlatom, jedino mi je žao što nisam preskočila malo više," kazala je 23-godišnja Šimić, te dodala: "Bilo je ovo jako dugo natjecanje, sasvim sigurno moje najduže. Na kraju više ništa nisam mogla preskočiti."

Atletičarka zagrebačkog Ulixa je skočila tri centimetara niže od svog osobnog rekorda kojeg je postavila početkom svibnja u Pekingu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter