Mi i Vi za Stjepana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U organizaciji Slovenskog kulturno-umjetnickog društva Encijan i KUD-a "Matko Brajša Rašan", u pulskom je Domu oružanih snaga održan humanitarni koncert "Mi i Vi za Stjepana", ciji ce prihod ici za pomoc mladom Stjepanu ?akovicu, oboljelom od raka gušterace.

Program je vodio Ugo Korani i bio je prilicno raznolik pa su osim mješovitih zborova Encijan, kojim je dirigirala Paola Stermotic, i "Matko Brajša Rašan", pod ravnanjem Damira Bužlete, nastupile neke od legendi istarske estrade.

Velikim pljeskom docekani su pjevaci Mirko Cetinski, Vesna Nežic Ružic i Lidija Percan, flautistice Nataša Dragun i Samanta Stell, te pijanistica Elda Krajcar Percan i udaraljkaš Vedran Vojnic. Pjevali su i mješovita vokalna skupina Nešpula, klapa Rovinj, te Djecji zbor Zaro, pod vodstvom Linde Milani.

Iako velika dvorana Doma nije bila potpuno ispunjena, organizatori su zadovoljni odazivom, tim više što su neki direktno donirali novac, bez da su kupili ulaznicu, pa je željeni cilj postignut. Jedanaestogodišnji Stjepan je vec tri mjeseca u bolnici u Zagrebu. Majka mu je nezaposlena, a otac na bolovanju, stoga ce mu ovo olakšati lijecenje.

Organizatori napominju da je ovo bio možda i prvi put da su humanitarni koncert organizirala amaterska kulturna društva, što pokazuje njihovo veliko srce, ali jednako je znacajan i odaziv profesionalnih glazbenika te publike. Razglas je ustupio Franko Strmotic, a organizatori posebnu zahvalu upucuju i medijima.


Podijeli: Facebook Twiter