MI: Dva sigurna zlata za hrvatske jedriličare

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski jedriličari Tina Mihelić i Tonči Stipanović su dan prije sutrašnjeg zadnjeg plova osigurali najsjajnija odličja na Mediteranskim igrama u turskom Mersinu, a velikih izgleda da se popnu na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja u muškom 470 imaju Šime Fantela i Igor Marenić, dok su njihove kolegice iz iste klase Enia Ninčević i Romana Župan osigurale medalju, a hoće li ona biti srebrna ili brončana odlučit će sutra zadnji plov.

Tonči Stipanović je pobijedio oba današnja plova i sa osiguranim zlatom može mirno čekati sutrašnju posljednju regatu. "Došao sam po zlato i uzeo ga. Očekivao sam veliku borbu s Francuzom Bernazom, ali danas sam s dvije pobjede sve riješio i sutra mirno i bez opterećenja jedrim zadnji plov. Tri su glavna izazova ove sezone za mene: Mediteranske igre, Europsko i Svjetsko prvenstvo, a prvi izazov je odrađen", kazao je Stipanović.

Nakon jučerašnje dvije pobjede Tina Mihelić je danas jedrila taktički, pazeći što radi Španjolka Cebrian. "Vidjela sam odmah da je Španjolska prestupila na startu i da sad moram još samo čuvati Turkinju, odnosno oba plova završiti u prvih pet. Tako sam i napravila, danas treće i četvrto mjesto mi je dovoljno za sigurnu pobjedu. Vidjet ću još hoću li sutra jedriti", rekla je zadovoljna Tina.

Šime Fantela i Igor Marenić sutra će imati najnapetiji dan. U klasi 470 su na prvom mjestu nakon današnjeg dana, s istim brojem bodova kao i drugoplasirani Grci Mantis i Kagialis, a do medalja mogu i trećeplasirani Talijani i četvrtoplasirani Francuzi. "Ovi lagani vjetrovi nama nikako ne odgovaraju, u kombinaciji s kratkim valom, ali naravno, što je tu je, sutra maksimalna koncentracija i napad na zlato" kazao je Šime Fantela.

Enia Ninčević i Romana Župan su osigurale medalju, svoju prvu na Mediteranskim igrama. "Plan je bio medalja i ona je tu, a sutraćemo vidjeti hoće li biti srebro ili bronca. U današnjem drugom plovu smo vodile na drugoj oznaci, šteta što to nismo uspjele zadržati jer bi bile bliže zlatu, ali zadovoljne smo, cilj je ispunjen", kazala je Enia Ninčević. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter