MI: Azra Saleš osvojila broncu u karateu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska karatašica Azra Saleš osvojila je brončanu medalju u kategoriji do 68 kg na Mediteranskim igrama u Mersinu. U odlučujućem susretu za broncu pobijedila je Alžirku Zahiru Abdelkader 8:2.

Prije toga Azra je u 1. kolu pobijedila Tunižanku Yamile Saadoun 3:0. Četvrtfinalni dvoboj protiv Crnogorke Marine Raković završio je 0:0, ali je sudačkim preglasavanjem 5:0 Saleš izborila polufinale. U polufinalu je izgubila od Španjolke Irene Colomar-Costa 0:3.

Međutim, u borbi za treće mjesto je uvjerljivo nadigrala alžirsku suparnicu i osvojila 20. hrvatsko odličje u Mersinu. Bila je to ujedno i sedma medalja za hrvatski karate na dosadašnjim mediteranskim igrama.

"Sretna sam zbog medalje jer je to moja prva medalja u pojedinačnoj konkurenciji na ovako velikim natjecanjima. Do sada sam osvajala medalje u ekipnim natjecanjima," kazala je 25-godišnja Riječanka koja ima ekipno zlato sa EP u Budimpešti, te svjetsko ekipno srebro. "Dobro sam odradila cijeli turnir, posebice borbu za broncu u kojoj sam slavila s uvjerljivih 8:2," kazala je na kraju.

U kategoriji +68 kg Ana Marija Čelan-Bujas izgubila je četvrtfinalni susret od Španjolke Laure Palacio-Gonzalez sa 1:2 i završila natjecanje, budući da je Španjolka u nastavku izgubila od Turkinje Meltem Hocaoglu 0:1. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter