MI 2013: Vaterpolistima zlato u Mersinu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska vaterpolo reprezentacija osvojila je zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u Mersinu nakon što je u finalnom susretu pobijedila Španjolsku 11:9 (2:3, 4:2, 3:3, 2:1).

Golove za Hrvatsku postigli su: Sukno 4, Joković 3, Šetka 2, te Obradović i Muslim po 1.

Hrvatska je tako osvojila posljednju veliku medalju koja joj je nedostajala nakon što je bila olimpijski pobjednik, svjetski i europski prvak, te pobjednik Svjetske lige.

Hrvatski vaterpolisti su do sada dva puta bili drugi na MI, 1993. u francuskom Lanmguedoc Roussilionu gdje ih je zaustavila Italija, te četiri godine kasnije u Bariju gdje su poraženi od Jugoslavije. Nakon toga su uslijedila dva četvrta (Almerija 2005, Pescara (2009) i jedno peto mjesto (Tunis 2001).

Ovoga puta suvereno su otišli do kraja nanizavši Španjolsku, Tursku, Italiju, te opet Španjolsku. Premda su Španjolci bolje otvorili utakmicu 'barakude' su praktički cijeli susret držale pod kontrolom.

Hrvatska je u drugoj i trećoj dionici imala po dva gola viška (5:3, 8:6), no Španjolska se uspjela vratiti. Kada je početkom zadnje dionice proradio Josip Pavić, a Hrvatska ponovo pobjegla na dva gola viška (10:8), a potom i tri (11:8) priča je privedena kraju.

Zlatnu medalju hrvatskim vaterpolistima predala je Ljiljana Ujlaki Šubić, članica komisije za suradnju i razvoj Međunarodnog olimpijskog odbora Mediteranskih igara.

Vaterpolisti su osvojili 11. medalju za Hrvatsku u Mersion pri čemu treće zlato i nakon plivačice Sanje Jovanović i judašice Marije Mišković. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter