MI 2013: Vaterpolisti u finalu, pobjeda rukometašica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska vaterpolska reprezentacija plasirala se u finale Mediteranskih igara u Mersinu nakon što je u polufinalu pobijedila Italiju 7:5 (2:2, 2:2, 0:1, 3:0).

Bio je to dramatičan susret s mnogo isključenja i grubosti, a presudila je zadnja dionica, koju je Hrvatska dobila 3:0. Hrvatsku su do plasmana u prvo finale na MI-ju predvodili Andro Bušlje i Paulo Obradović s po dva gola, dok su po jedan pogodak postigli Sandro Sukno, Anđelo Šetka i Maro Joković.

Hrvatska će u finalu igrati protiv Španjolske, koja je u polufinalu pobijedila Grčku 10:7. Finale je na rasporedu u srijedu.

Uspješne su bile i rukometašice, koje su upisale i drugu pobjedu u skupini. Nakon pobjede protiv Makedonije, odabranice izbornika Vladimira Canjuge pobijedile su i Španjolsku - 25:24. Najbolje igračice u hrvatskim redovima bile su Sonja Bašić s devet te Lara Franković sa sedam golova, dok je Ivana Milić dodala četiri gola. Kod Španjolki najuspješnije su bile Alexandrina Cabral sa sedam te Naiara Egozkue sa šest golova.

Rukometašice sutra imaju slobodan dan, a potom ih u utorak očekuje ogled protiv Slovenki. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter