MI 2013: Vaterpolisti prvi kreću u akciju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski vaterpolisti prvi će od naših sportaša nastupiti na Mediteranskim igrama u Mersinu, jer "barakude" već sutra očekuje susret prvog kola A skupine protiv Španjolske.

Inače, XVII. Mediteranske igre održavaju se od 20. do 30. lipnja u gradu Mersinu na jugoistoku Turske koji ima nešto manje od milijun stanovnika.

Hrvatsku u skupini još očekuje i susret protiv domaćina 22. lipnja, dok se u B skupini nalaze Srbija, Italija, Grčka i Francuska. Po dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine izborit će plasman u polufinale.

Hrvatska reprezentacija do sada nikada nije slavila na Mediteranskim igrama i to je jedino veliko zlato koje nam nedostaje. Hrvatski vaterpolisti su bili olimpijski pobjednici, svjetski i europski prvaci, te pobjednici Svjetske lige, no nikada nisu bili najbolji na MI.

U dosadašnjih pet nastupa Hrvatska je dva puta bila druga, dva puta četvrta, a jednom peta. Prvu medalju naši vaterpolisti su osvojili 1993. u francuskom Languedoc Roussilionu gdje su u finalu izgubili od Italije. Četiri godine kasnije u Bariju ponovo su osvojili srebro nakon poraza od SR Jugoslavije. U Tunisu (2001) su bili peti, a na posljednja dva nastupa - Almerija (2005) i Pescara (2009) četvrti.

Poslije Mediteranskih igara, hrvatski vaterpolisti nastavit će s pripremama za Svjetsko prvenstvo, koje je na rasporedu od 22. srpnja do 3. kolovoza u Barceloni.

Izbornik Ivica Tucak u Tursku vodi 13 igrača. U Mersin će putovati: Josip Pavić, Marko Bijač, Nikša Dobud, Ivan Krapić, Andro Bušlje, Ivan Milaković, Luka Lončar, Sando Sukno, Petar Muslim, Luka Bukić, Paulo Obradović, Maro Joković i Anđelo Šetka. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter