MI 2013: Seligman osvojio srebro

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski gimnastičar Robert Seligman osvojio je srebrnu medalju u vježbi na konju s hvataljkama na Mediteranskim igrama u Mersinu.

Seligman je za svoju vježbu dobio ocjenu 15.100, zlato je osvojio Slovenac Sašo Bertoncelj s ocjenom 15.226, dok je treći bio Španjolac Fabian Gonlazel Vidal s ocjenom 14.833.

"Jako sam sretan. Moj cilj je bila medalja i uspio sam. Vježba je protekla dobro, prvi put nakon dugo vremena sam bio posve miran i uživao sam u nastupu. Na posljednjim MI u Pescari sam bio četvrti jer sam napravio pogrešku, no sve sam ispravio u Mersinu", kazao je 27-godišnji Osječanin nakon što je osvojio osmu medalju za Hrvatsku na MI pri čemu drugo srebro, uz dva zlata i četiri bronce.

Seligman je prije sedam godina pobijedio na Univerzijadi u Izmiru i očito mu Turska odgovara.

"Baš sam pomislio na to. Prisjetio sam se Izmira kada smo dolazili ovdje", dodao je član Osijek-Žita.

Nakon MI slijedi kraći odmor pa nastavak priprema za svjetsko prvenstvo koje je u listopadu u Antwerpenu. Uvertira za SP bit će završnica Svjetskog kupa u Osijeku gdje će se Seligman boriti za broncu u ukupnom poretku.

"Ova medalja bit će dodatni motiv za nastup u mom gradu, te na svjetskom prvenstvu koje slijedi", kazao je Seligman koji uz niz sjajnih rezultata u Svjetskom kupu u svojoj riznici medalja ima i broncu s EP-a u Lausanni 2008.

Seligman je u Mersinu osvojio treću hrvatsku gimnastičarsku medalju na MI. Prije njega to je uspjelo i Alekseju Demjanovu u Bariju na karikama te Filipu Udeu na posljednjim Igrama u Pescari na parteru.  (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter