MI 2013.: Sanja Jovanović u finalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska plivačica Sanja Jovanović izborila je plasman u finale utrke na 50 m leđno na Mediteranskim igrama u Mersinu, isplivavši treći rezultat kvalifikacija.

Sanja je u disciplini u kojoj brani broncu s posljednjeg MI-ja u Pescari isplivala rezultat 29,14. Bolje od nje bile su Grkinja Theodora Drakou s rezultatom 28,87 te Talijanka Ariana Barbieri s rezultatom 29,04.

- Zadovoljna sam načinom na koji sam odradila kvalifikacije. Dozirala sam snage i išla sam rezervirano. Ostavila sam dosta prostora za finale, kazala je Sanja te dodala da će u finalu morati plivati daleko brže, a očekuje vrijeme ispod 29 sekundi.

Mlada Dubrovkinja je ukupno osvojila pet medalja na MI-ju - po srebro i broncu u Tunisu (2001.) i Almeriji (2005.) te broncu u Pescari. Finale je na rasporedu u 17 sati po hrvatskom vremenu.

Danas je nastupila i veslačica Marcela Milošević u samcu. Kako nije bilo dovoljno natjecateljica za kvalifikacije, djevojke su razveslavale za staze za finale koje je na rasporedu u nedjelju. Mlada Karlovčanka je bila četvrta. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter