MI 2013: Rukometašice izborile polufinale

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija osigurala je plasman u polufinale Mediteranskih igara nakon što je u susretu 3. kola B skupine odigrala 31:31 sa Slovenijom.

Hrvatske rukometašice nakon tri odigrana susreta (Makedonija, Španjolska, Slovenija) imaju pet bodova i osigurale su borbu za odličja i prije zadnje utakmice protiv Tunisa.

Plasman u polufinale je osigurala i Slovenija, a tko će biti pobjednik skupine odlučit će naš ogled protiv Tunisa. Hrvatska u tom susretu mora loviti 16 golova prednosti kako bi zbog bolje razlike pogodaka bila pobjednik skupine.

"Presretne smo, napravile smo veliki rezultat. Ovo je mlada ekipa koja prvi put igra zajedno. No, iz susreta u susret igramo sve bolje," kazala je Sonja Bašić koja je zabila pet golova. Bašić je kći poznatog hrvatskog vratara Mirka Bašića i jedina je iz ove ekipe bila u sastavu na OI u Londonu.

Hrvatska je protiv Slovenije u nekoliko navrata imala i po tri gola viška, no u posljednjih 15 minuta igralo se gol za gol. Kada je Hrvatska minutu i pol prije kraja stigla do vodstva 31:29 činilo se kako je utakmica dobivena. No, Slovenke su uzvratile s dva brza pogotka. Hrvatska je 20 sekundi prije kraja utakmice imala napad za pobjedu, no naše ga djevojke nisu realizirale.

"Cure su napravile veliki rezultat i želim im čestitati na tome. Ova reprezentacija nema velikih imena, no djevojke su imale srca, hrabrosti i volje," kazao je hrvatski izbornik Vladimir Canjuga.

Hrvatske rukometašice u skupini još očekuje utakmica protiv Tunisa 26. lipnja, a potom polufinale najvjerojatnije protiv Srbije. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter