MI 2013: Pavić poručuje da u finalu neće biti lako

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je bila olimpijski pobjednik, svjetski i europski prvak, te pobjednik Svjetske lige hrvatska vaterpolo reprezentacija ima priliku osvojiti i jedinu zlatnu medalju koja joj nedostaje - mediteransko zlato. Hrvatski vaterpolisti su do sada dva puta bili drugi na MI, 1993. u francuskom Languedoc Roussilonu gdje ih je zaustavila Italija, te četiri godine kasnije u Bariju gdje su poraženi od Jugoslavije. Nakon toga su uslijedila dva četvrta (Almerija 2005, Pescara 2009) i jedno peto mjesto (Tunis 2001). Na putu do finala 'barakudama' će stajati Španjolci protiv kojih su naši reprezentativci igrali u skupini i pobijedili 8:7.

"Bit će teško u finalu. Načeti smo ozljedama, ovdje i dalje nastavljamo s pripremama za svjetsko prvenstvo pa se umor počinje osjećati. U skupini smo ih pobijedili, no Španjolci imaju dobru momčad. Imaju opasnog centra, dosta su jaki u kontri," kazao je kapetan i vratar hrvatske vrste Josip Pavić. Najbolji vaterpolist svijeta za 2012. godinu smatra kako im je ovaj turnir dobro došao u pripremama za skorašnje svjetsko prvenstvo. "Ove utakmice nam odlično dolaze kako bi isprobali razne taktičke varijante, ali i kako bi se odmaknuli od stalnih treninga."

Pavić se još jednom osvrnuo i na polufinalnu pobjedu protiv Italije. "Bila je to stvarno teška utakmica. Gubili smo na otvaranju posljednje četvrtine 4:5, no uspjeli smo preokrenuti rezultat. Talijani su bili grubi, čak i nekorektni. Željeli su nam uzvratiti za poraz u finalu OI, no nisu uspjeli," zaključio je vratar hrvatske vrste. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter