MI 2013.: Hrvatskoj dosad dva zlata i tri bronce

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska judašica Marijana Mišković osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 63 kilograma na Mediteranskim igrama u turskom Mersinu nakon što je u finalnom susretu pobijedila Slovenku Ninu Milošević nakon 53 sekunde borbe wazari gušenjem.

Medalju, i to brončanu, osvojio je i naš drugi predstavnik na judo turniru Tomislav Marijanović, koji je u kategoriji do 81 kilograma bio treći pobijedivši Francuza Jouberta.

Podsjetimo, prvog je dana natjecanja plivačica Sanja Jovanović slavila na 50 m leđno te nam donijela prvu zlatnu medalju.

Mišković je na putu do trijumfa imala četiri borbe. U prvoj je bez većih problema pobijedila Libanonku Caren Shammas, potom je u četvrtfinalu slavila protiv Makedonke Katerine Nikoloske. U polufinalu ju je čekala Talijanka Edwige Gwend, koju je već dobila u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Londonu. U izjednačenoj borbi slavila je na kazne, da bi potom najbržom finalnom borbom na turniru deklasirala Slovenku.

- Presretna sam i oduševljena. Bilo je posve zasluženo i cijeli turnir sam odradila super, kazala je 31-godišnja Splićanka.

Zanimljivo, Marijana Mišković je europsku broncu osvojila 2009. dok je bila trudna. Sve je prošlo u najboljem redu i sin Noa sada ima tri i pol godine i nestrpljivo čeka da se mama vrati kući.

Medalju je osvojio i naš drugi judaš na MI-ju Splićanin Tomislav Marijanović. U kategoriji do 81 kg osvojio je broncu pobijedivši Francuza Jouberta. Marijanović je u prvom kolu bio slobodan, a potom je u četvrtfinalu izgubio od Talijana Massimilliana Carolla. Ipak, priliku za brončanu odličje dobio je kroz repesaž pobjedom protiv Egipćanina Mohameda Abdelaala na kazne. U susretu za broncu je pobijedio Francuza Jouberta.

- Zadovoljan sam osvojenom medaljom, jer mi je ovo bio odličan kontrolni turnir za skorašnje svjetsko prvenstvo. Zbog napornih priprema nisam bio nasvježiji i odmorniji, kazao je 32-godišnji Splićanin, petoplasirani s EP-a u Istanbulu 2011. godine.

Izbornik Dragomir Tavra nije skrivao oduševljenje nakon dvije medalje na turniru. "Ostvarili smo veliki rezultat, dvije medalje su veliki uspjeh. Posebno me impresionirala Marijana koja je rasla iz borbe u borbu," kazao je Tavra.

Hrvačima Etlingeru i Nenadu Žugaju bronca

Hrvatski hrvači Nenad Žugaj i Dominik Etlinger osvojili su brončane medalje na Mediteranskim igrama u turskom Mersinu, čime se broj hrvatskih odličja popeo na pet - dva zlata i tri bronce.

Nenad Žugaj je u kategoriji do 84 kilograma grčko-rimskim stilom u borbi za broncu pobijedio Rusa s crnogorskom putovnicom Rafaela Samurgaševa, dok je Etlinger u kategoriji do 66 kg grčko-rimskim stilom slavio protiv Egipćanina Hendyja Husseina.

U nedjelju će nastupiti i njegov brat blizanac Neven Žugaj u kategoriji do 74 kilograma grčko- rimskim stilom. "Dobro se osjeća i spreman je. Vjerujem kako može ostvariti dobar rezultat," dodao je Nenad koji je tri minute mlađi od brata.

Ostaje tek žaljenje što je Etlinger, koji je prošle godine osvojio zlato na juniorskom EP u Zagrebu, te srebro na svjetskom juniorskom prvenstvu 2010. u Mađarskoj, 'pokraden' u borbi 2. kola protiv Turčina Atakana Yuksela. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter