MI 2013.: Gimnastičari i Mužić u finalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski gimnastičari Marijo Možnik i Robert Seligman sjajno su odradili kvalifikacije na Mediteranskim igrama u Mersinu osvojivši druga mjesta na svojim spravama.

Možnik je bio drugi na preči s rezultatom 15.100, dok je Seligman zauzeo drugu poziciju na konju s hvataljkama s rezultatom 14.633. Oba gimnastičara za medalje će se boriti u ponedjeljak.

"Dečki su odlično odradili svoje vježbe i sada imaju realne izglede za odličje," kazao je Možnikov trener, vođa gimnastičarske ekipe na MI Tigran Gorički.

Gimnastičarska natjecanja održavaju su novoj dvorani, kojom se Turci možda i najviše hvale od svih objekata na MI. "Dvorana je zaista savršena. Sastoji se od nekoliko manjih, koje su za naše prilike ogromne, te jedne velike dvorane. Uvjeti su zaista savršeni, a domaćini tvrde da će dvorana biti puna 365 dana u godini", dodao je Gorički.

Finale je izborio i Feruccio Mužić u slalomu u skijanju na vodi, postavši prvi Hrvat kojem je to uspjelo na Mediteranskim igrama. Mužić je bio prvi u svoj kvalifikacijskoj skupini, a ukupno je imao osmi rezultat. Naš drugi predstavnik u toj disciplini Pavle Zobundžija nije se probio među osam najboljih. Finale je na rasporedu u nedjelju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter