MI 2013: Cernogoraz otputovao u Mersin


Glavnina hrvatskih sportaša otputovala je danas iz Zagreba u Mersin gdje će se od 20. do 30. lipnja održati XVII. Mediteranske igre na kojima će nastupiti 102 hrvatska sportaša.

Na put su krenuli odbojkašice, judaši, boksači, hrvači, rukometaši i rukometašice, strijelci, te naši predstavnici u plivanju, veslanju i skijanju na vodi. Dio sportaša je već doputovao u Tursku, dok će ostatak hrvatske delegacije dolaziti zavisno od termina nastupa. Posljednja dolazi Sandra Perković koja ima nastup 29. lipnja.

Među putnicima je bio i zlatni olimpijac Giovanni Cernogoraz koji će 20. lipnja na otvaranju MI nositi hrvatski zastavu.

"Ugodno sma iznenađen što je meni dopala dužnost da ponesem hrvatski barjak. Nisam mogao ni zamisliti da će me dopasti takva čast, stvarno se osjećam uzbuđeno i počašćeno. Od natjecanja očekujem puno iako sam promijenio pušku, ali sam u dobroj formi i rezultat će doći", kazao je Cernogoraz kojem je to prvi nastup na MI.

Za razliku od Cernogorza izbornik naše rukometne reprezentacije Slavko Goluža je veteran što se nastupa na mediteranskim igrama tiče.

"Moja očekivanja su uvijek velika, ali moramo biti realni. U Mersin idemo s pomlađenom momčadi. Bit će to izvrstan test za te mlade igrače i prigoda da se nametnu. Naravno da pucamo na medalju, ali ponavljam, radi se o mladim igračima kojima ovaj turnir treba pomoći u sazrijevanju", zaključio je Goluža.

Ovo je šesti nastup na MI od osamostaljenja Hrvatske, a od prvog nastupa na MI 1993. hrvatski su sportaši osvojili ukupno 141 mediteransku medalju - 32 zlatne, 50 srebrnih i 59 brončanih. U Languedoc-Roussillonu u Francuskoj 1993. osvojili su 34 medalje (9 zlatnih, 6 srebrnih i 19 brončanih), u Bariju u Italiji 1997. 33 odličja (šest zlatnih, 16 srebrnih i 11 brončanih), u Tunisu 2001. 20 medalja (sedam zlatnih, šest srebrnih i sedam brončanih), u Almeriji u Španjolskoj 2005. 26 odličja (pet zlatnih, 10 srebrnih i 11 brončanih.)


Podijeli: Facebook Twiter