MI 2013: Cernogoraz brončani u trapu

Giovanni Cernogoraz osvojio broncu na Mediteranskim igrama
Giovanni Cernogoraz osvojio broncu na Mediteranskim igrama

Osvajač zlatne medalje s posljednjih olimpijskih igara u Londonu Giovanni Cernogoraz osvojio je treće mjesto na Mediteranskim igrama u Mersinu u disciplini trap.

Giovanni je tijekom cijelog natjecanja imao samo dva promašaja - od 155 meta je pogodio 153. Nakon što je prošao kroz kvalifikacije, u polufinalu je izgubio od kasnijeg pobjednika Talijana Giovannija Pelliela, a potom u borbi za broncu bio bolji od Slovenca Boštjana Mačeka 15:14.

"Bilo je to natjecanje s vrlo visokim rezultatima. Zadovoljan sam broncom jer sam zadržo visok nivo pogodaka," kazao je hrvatski barijaktar na otvaranju mediteranskih igara.

Srebro je osvojio njegov "poznanik" iz olimpijskog finala Talijan Massimo Fabrizi što dokazuje koliko je ovo bilo jako natjecanje.

Cernogoraz je nastupio s novom puškom i bio je zadovoljan koliko se brzo priviknuo na nju. "Nisam očekivao da ću se tako brzo prilagoditi na nju, no puška mi dobro leži," dodao je.

Osvrnuo se i na novu streljanu Erdemli koja je imala jedan veliki nedostatak. Nije bilo krova iznad pucača pa su pucali na temperaturi većoj od 35 stupnjeva celzijusa.

"Možda su zaboravili postaviti krov, a možda jednostavno nisu stigli. Može te si misliti koliko je bilo vruće," kazao je Cernogoraz.

Nakon mediteranskih igara za ovog skromnog mladića iz Novigrada nema previše odmora. Slijede nastupi na Svjetskom kupu, Europskom prvenstvu i na koncu u rujnu Svjetskom prvenstvu.

"Sada nastavljam s pripremama, a ova medalja mi je unijela dodatan optimizam," poručio je.

Preostalo dvoje hrvatskih strijelaca koji su danas nastupili nisu uspjeli 'pogoditi' odličje. Bojan Đurković je u disciplini 10 m zračna puška bio šesti, dok je Snježana Pejčić u istoj disciplini bila deseta. Nažalost, brončana s OI u Pekingu u ovoj disciplini nije imala sreće jer se na njezinoj pušci pokvario diopter što je bitno utjecalo na njezin rezultat. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter