MI 2013: Brnić osvojio zlato, Vlahek ponovo četvrta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je prošle godine osvojio europski naslov u brzinskom izbijanju, hrvatski boćar Leo Brnić osvojio je i zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u Mersinu.

Brnić je u finalu brzinskog izbijanja pobijedio Talijana Maura Roggera pogodivši 47 od 50 boća, dok je njegov suparnik imao 46 pogodaka iz 51 pokušaja.

- Ovo je veliki uspjeh i sretan sam zbog pobjede. Ovo je treće veliko uzastopno natjecanje na kojem sam slavio, kazao je 21-godišnji Riječanin koji je prošle godine pobijedio na EP-u u Pazinu, a ima i svjetski U-23 naslov s prvenstva održanog 2012. u francuskom gradu Eybensu.

- Dokazao sam da nešto ima u meni. Zadržao sam kontinuitet visokih rezultata, dodao je Leo osvrnuvši se na mediteranski turnir.

- Bilo je to vrlo kvalitetno natjecanje i zbog toga sam još zadovoljniji što sam osvojio prvo mjesto. To je jako dobra stvar ne samo za mene, već i hrvatsko boćanje, dodao je.

Iva Vlahek je u istoj disciplini osvojila četvrto mjesto izgubivši borbu za broncu od Talijanke Virginije Venturini. Iva je imala 29 pogodaka, a Talijanka jedan više. Mlada zagrebačka boćarica bila je četvrta i u preciznom izbijanju, pa iz Mersina odlazi s dvije "drvene medalje".

- Nažalost, još jedno četvrto mjesto. Šteta što mi je bronca izmakla za jedan pogodak. Imala sam preveliku početnu seriju promašaja, kasnije sam se popravila, no to je presudilo, kazala je članica kluba BK Špansko koja je borbu za broncu otvorila pogodivši iz tri od 11 pokušaja.

Izbornik Mario Milanović Litre pohvalio je Brnića naglasivši da se radi o svjetskoj klasi.

- Leo je još jednom dokazao svoju kvalitetu. Šteta što Iva nije osvojila barem jednu medalju. Nadao sam se ipak više, zaključio je Milanović-Litre. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter