MI 2013: Braća Žugaj osvojila srebro i broncu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je Nenad Žugaj osvojio broncu, danas je na Mediteranskim igrama u Mersinu njegov tri minute stariji brat Neven osvojio srebrno odličje u hrvanju grčko-rimskim stilom.

Neven Žugaj je u finalu kategorije do 74 kilograma izgubio od domaćeg hrvača Emraha Kusa. Bila je to sedma hrvatska medalja u Mersinu, prva srebrna nakon dva zlata i četiri bronce.

- Zadovoljan sam i nisam zadovoljan. Trebao sam borbu odraditi daleko bolje, no osvojio sam srebro, što je napredak u odnosu na posljednji MI u Pescari kada sam bio treći, kazao je 30-godišnji Žugaj.

Na putu do finala pobijedio je afričkog prvaka Tunižanina Zieda Aya Okrama, zatim u četvrtfinalu Alžirca Abdelkrima Ouakalija te u polufinalu olimpijskog pobjednika iz Pekinga i brončanog s OI-ja u Londonu Francuza Steevea Guenota.

- Nažalost, u finalu sam se "ukiselio". Presjeklo me sredinom borbe i ruke i noge su otkazale. Kus je posve zasluženo slavio, dodao je hrvatski časnik i diplomirani kineziolog.

Finale je održano uz gotovo nogometno navijanje turskih navijača koji su do vrha ispunili Yenisehir Expo Centar koji prima oko 1.000 gledatelja.

- Moram priznati da sam iznenađen što je Neven izgubio. Morat ćemo hladne glave proanalizirati borbu, kazao je trener hrvatske reprezentacije Davor Jakubek.

Premda su sva tri hrvatska hrvača osvojila medalju na MI-ju - Neven srebro, a njegov brat Nenad i Dominik Etlinger bronce - Jakubek je kazao da nije posve zadovoljan.

- Očekivao sam barem jedno zlato, jer sva trojica imaju kapacitet za zlatnu medalju.

Jakubek je naglasio da nisu uspjeli posve odraditi plan priprema jer su dečki morali uzimati godišnje odmore i slobodne dane za završne pripreme i odlazak na mediteranske igre.

Za hrvače je MI završio i već noćas putuju za Zagreb. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter