MFF: Buzz@teen u Buzetu, zemlja partner Turska

S prošlogodišnjeg festivala (Arhiva GI)
S prošlogodišnjeg festivala (Arhiva GI)

- Motovun Film Festival je kao nijedan drugi festival na svijetu. Za samo 50 dana počet će festival 270 metara iznad stvarnosti, na vrhu Motovunskog brda filmova, okružen srednjovjekovnim zidnima, koji ove godine u svom 17. izdanju donosi rekordan broj najboljih nezavisnih filmova, koncerte i tulume koji tih pet vrućih dana i noći u srpnju čine najintenzivnijim ljetnim iskustvom, najavljuju organizatori Motovun Film Festivala koji će se održati od 26. do 30. srpnja.

Osim u Motovunu, od ove godine poseban festivalski program  održat će se i u Buzetu. Riječ je o programu Buzz@teen s 18 dodatnih filmskih projekcija namijenjenih prvenstveno djeci i mladima koje će se prikazivati tijekom dva vikenda trajanja. Festival se tako približava i mlađoj publici od one uobičajene, a festival se produžuje na čak deset dana.

Zemlja partner MFF-a ove godine je Turska, a prema najavi, festivalski program će vrvjeti recentnim ostvarenjima turske kinematografije i ostalim umjetničkim programima kao i koncertnim atrakcijama.

Osim bogatog filmskog, zabavnog i glazbenog programa, i ove godine se priprema program nultog dana festivala, popularna biciklistička karavana Zagreb – Motovun te besplatni kamp za festivalsku publiku.

Posebna zanimljivost i svojevrsna predfestivalska igra za posjetitelje je i program (pssst!) skrivenih projekcija koje će se kao svojevrsna najava festivala od 15. lipnja održavati na atraktivnim tajnim lokacijama u Zagrebu.

Program ovogodišnjeg festivala bit će objavljen krajem lipnja, a prema najavama, publiku očekuju brojni filmski hitovi, dobitnici nagrada na najvažnijim europskim i svjetskim filmskim festivalima, kao i hrvatske premijere.

Ulaznice: Sve po 10

Ulaznice za 17. Motovun Film Festival moguće je nabaviti u pretprodaji preko sustava Ulaznice.hr, a do 30. lipnja u ponudi je poseban komplet ulaznica "Sve po 10" koji u cijeni od samo 100 kuna uključuje 10 ulaznica za projekcije po izboru. Sve dodatne informacije o festivalu dostupne su na www.motovunfilmfestival.com. (B. Ć. J.)


Podijeli: Facebook Twiter