WMF: Novinarstvo nikad konkurentnije i produktivnije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Rovinju je završen peti Weekend Media Festival koji je u tri dana u prostore stare Tvornice duhana privukao 4.000 gostiju, koji su u četiri dvorane mogli birati iz bogatog programa u kojem je sudjelovalo više od stotinu predavača i panelista.

Najveći interes izazvali su novi formati odnosno programi poput "Hard Talka", u kojemu su gosti bili predsjednik Uprave Atlantic grupe Emil Tedeschi te veterani regionalne medijske scene Goran Milić i Aleksandar Tijanić, ističu organizatori. Veliki interes sudionika izazvala je i panel rasprava o budućnosti Hrvatske i regije, u kojoj su sudjelovali prvi potpredsjednik hrvatske Vlade Radimir Čačić i predsjednik Uprave T-HT-a Ivica Mudrinić. T

Na panelu o stanju novinarstva istaknuto je kako novinarstvo nije nikada nije bilo produktivnije nego danas, proizvodnja sadržaja i konkurencija veće su nego ikada, kao i broj platformi na kojima se taj sadržaj objavljuje. Novost na ovogodišnjem Weekendu je i program "Pogled preko plota", format u kojem su medijski stručnjaci predstavili tržišta šest država sljednica bivše Jugoslavije.

Tijekom festivala razgovaralo se i o TV rejtingu i sportskim sponzorstvima, a predstavljeno je i globalno tržište internetskih igrica te inovacije u medijima.

Također prvi put na Weekendu, u suradnji s HURA-om održana je revija regionalne marketinške produkcije i najbolje oglašivačke prakse, pod nazivom "BalCannes". Od 101 rada 52 agencije iz šest zemalja prikazano je 25 najzanimljivijih projekata. Na Weekendu je održana i 13. konferencija za odnose s javnošću HUOJ-a.

U sklopu petog Weekend Media Festivala predstavljen je i niz novih projekata. Hrvatski Telekom najavio je strateški sporazum s Googleom, čime je postao prvi Google AdWords Premier partner u Hrvatskoj. Glavni urednici listova Finance iz Slovenije, Business.hr iz Hrvatske, Oslobođenja iz Bosne i Hercegovine, Novog magazina iz Srbije, Vijesti iz Crne Gore te Kapitala iz Makedonije potpisali su ugovor o suradnji i lansiranju medijskog projekta Biznis plus, kojim će na jednu platformu integrirati sve poslovne informacije iz zemalja regije. Predstavljena je digitalna strategija istarskog turizma, koja je nakon četiri mjeseca provedbe stekla 33.000 novih fanova na Facebooku i 500 novih pratitelja na Twitteru.

Peto izdanje Weekend Media Festival ugostilo je oko 4000 sudionika iz Hrvatske i zemalja regije, ali i gostiju iz Europe i Amerike, među kojima je bilo oko 500 akreditiranih novinara te više od 100 predavača i panelista iz cijele regije. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter