Metz: Karlović propustio meč-loptu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nije se uspio plasirati u polufinale ATP turnira u Metzu, on je u četvrtfinalu izgubio od Rusa Nikolaja Davidenka sa 7-6 (5), 6-7 (6), 0-6 nakon dva sata i devet minuta igre.

Bio je ovo osmi međusobni susret Karlovića i Davidenka i sedma pobjeda ruskog igrača.

Karlović je propustio veliku priliku plasirati se u prvi polufinale na nekom ATP turniru ove godine. Do tog uspjeha dijelio ga je samo jedan poen, ali nije uspio iskoristiti meč-loptu pri vodstvu 6-5 u "tie-breaku" drugog seta. Točnije, u toj je situaciji Davidenko dobrim servisom uspio neutralizirati prijetnju ispadanja iz turnira.

Nakon dva izjednačena seta u kojima je svaki igrač samo jednom gubio gem na svoj početni udarac, u trećem je setu igrao samo Davidenko dok je Karlović inzistirao na kratkim poenima, a u takvoj je igri više griješio no pogađao što je za neumitnu posljedicu imalo poraz. Karlović je bio bliže pobjedi ne samo zbog meč-lopte u "tie-breaku" drugog seta, već i zbog toga što je imao čak 10 "break-lopti", dok je Davidenko stigao samo do dvije.

Susret je loše krenuo za našeg igrača koji je odmah u prvoj igri izgubio servis, ali taj je zaostatak uspio nadoknaditi u trenucima kada je Davidenko servirao za set.

U prvoj igri drugog seta Karlović je propustio 0-40 na servis Davidenka, te još dvije "break-lopte" pri rezultatu 4-4, pa je morao u još jedan "tie-break". Nažalost, njegova peta odlučujuća igra u Metzu nije mu bila sretna. Na set-loptu Davidenka nije uspio pogoditi prvi servis, a Rus je dobrim reternom iskoristio ponuđenu priliku.

Nakon propuštenih prilika u drugom setu, Karlović se u trećem "raspao" i nije osvojio niti jedan gem. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter