Metropolitan opera u kinu Valli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Program kina Valli obogacujemo izravnim prijenosom opera iz njujorške Metropolitan opere. Radi se o projekcijama u visokoj definiciji, a od jedanaest opera koje su na ovogodišnjem repertoaru Meta, kino Valli ce prenositi devet. Prva na redu je "Anna Bolena" Gaetana Donizettija s Annom Netrebko u glavnoj ulozi, koja ce u kinu biti prikazana 15. listopada u 19 sati.

Projekt izravnih prijenosa Metropolitan opere u visokoj definiciji poceo je 2006. godine, a osim Pule, od ove godine prikljucuju se Split i Osijek. Cijena ulaznice za prijenos opere iznosi 75 kuna, a pretprodaja je pocela u subotu. U prodaji je i komplet ulaznica koje koštaju 55 kuna po projekciji.

- Pozivamo gradane koji su zainteresirani za ovaj program da u kino dodu 20 minuta ranije, jer prijenos nece kasniti, kazala je Tanja Milicic, voditeljica kina Valli, na konferenciji za novinare.

Na repertoaru Metropolitana su i opere "Don Giovanni" W. A. Mozarta (3. studenog), "Satyagraha" P. Glassa (19. studenog), "Rodelinda" G. F. Händela (3. prosinca), "Faust" C. Gounoda (22. prosinca), pastiš "Zacarani otok" s glazbom G. F. Handela, A. Vivaldija i J. P. Rameaua (21. sijecnja), "Ernani" G. Verdija (25. veljace), "La Traviata" G. Verdija (14. travnja) i "Manon" J. Masseneta (28. travnja).

Profesor teorije glazbe i komparativne književnosti Boris Vucina rekao je da je izravni prijenos opere najambiciozniji projekt Metropolitan opere dosad, pogotovo kada se uzme u obzir izbor repertoara i solista.

U Metropolitanu ce nastupiti najvece pjevacke zvijezde današnjice kao što su Placido Domingo, Anna Netrebko, Elina Garanca, Barbara Frittoli, Ramón Vargas, Angela Gheorghiu, Dmitrij Horostovski, Natalie Dessay, Danielle de Niese i Jonas Kaufmann te dirigenti William Christie, Fabio Luisi i drugi. (B. VINCEK)

Novosti u kinu Valli
Listopad u kinu donosi pregršt novosti i posebnih dogadanja, a medu prvima je program KUFera - projekcije animiranih filmova s kojima pocinjemo ovog petka, kazala je Milicic. Vraca se i Abeceda filma koja ce se ove godine baviti poviješcu filma od njegovih pocetaka do 1938. godine. Prijave za predavanja koja ce se održavati svakog utorka su vec u tijeku.

- U listopadu cemo imati i gostovanje Zagrebackog filmskog festivala s projekcijama dva filma u konkurenciji te lanjskog pobjednika. Programska knjižica bit ce gotova u srijedu, a kompletan je program kina Valli moguce pogledati na službenim internetskim stranicama kina, kazala je Milicic.


Podijeli: Facebook Twiter