Metro 16. travnja otvara svoj centar u Puli

Za desetak dana otvara se Metro u Šijani (D. MEMEDOVIĆ)
Za desetak dana otvara se Metro u Šijani (D. MEMEDOVIĆ)

Trgovački lanac Metro 16. travnja otvorit će u Puli, u Industrijskoj ulici, svoj novi centar u Hrvatskoj, prvi u Istri. Metro inače u Hrvatskoj posluje od 2001. godine.

Nakon Jankomira, Sesveta, Splita, Zadra, Rijeke, Osijeka, Varaždina i drive-in centra u Dubrovniku, Metro se u travnju s veseljem pozicionira i na karti Istarske županije. Trenutno ima sedam veleprodajnih centara u kojima zapošljava čak 1.200 ljudi.

- Veleprodajni centar Pula prostire se na gotovo 1.300 kvadrata i imat će širok asortiman. Bazirat ćemo ga najvećim dijelom na svježim proizvodima - ribi, mesu, voću i povrću, na što smo zbog raznolikosti i kvalitete ponude jako ponosni, veli Nela Bučević, direktorica Odjela ljudskih resursa i korporativnih komunikacija. Dodaje da, s naglaskom na Horeca asortimanu, žele postati pouzdan partner istarskim ugostiteljima i poduzetnicima.

Inače, Metro surađuje s više od 1.500 poslovnih kupaca, a samo u programu robnih marki angažirano je više od 50 hrvatskih proizvođača, koji na ovaj način dobivaju priliku svojim proizvodima izaći i na strana tržišta, budući da Metro posluje u 29 zemalja.

Zanimljivo je da preko njih svoje proizvode plasiraju i istarski proizvođači poput primjerice poznatog istarskog vinara Franca Cattunara ili Zigantea. Kako doznajemo od Cattunara, on je za Metro počeo proizvoditi prije nekoliko mjeseci, i to prvo malvaziju, no uskoro će se na policama naći i istarski teran. (B. PETROVIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter