Metaldays: Žestoki metal u bajkovitom ambijentu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvanaestu godinu za redom održan je Metaldays festival u slovenskom Tolminu koji je ugostio stotinjak metal bendova i oko 15 tisuća posjetitelja. Kao i svake godine festival se smjestio uz rijeku Soču, gdje je bio rezerviran i prostor za kampiranje posjetitelja, a mnogi su od nesnosnih vrućina potražili osvježenje upravo u rijeci Soči.

Ljubitelji metal glazbe iz cijelog svijeta su pristigli u Tolmin - svakako ulogu u tome ima vrhunska lokacija i bajkovit krajolik, no prvenstveno zbog atraktivnog line-upa koji donosi ovaj festival.

Program Metaldaysa se odvijao na dvije pozornice - "main stageu" i nešto manjem "second stageu", startajući s koncertnim nastupima svakodnevno svakog dana od 15 sati, a žestoka glazba se svirala sve do 4 ujutro. Među brojnim renomiranim velikanima metal scene koji su nastupili u Tolminu, valja izdvojiti nastupe grupa Queensryche, Fear Factory, Saxon, Black Label Society, Dream Theater, Cannibal Corpse, Sepultura, Accept, Carcass, Crowbar, Arch Enemy, Unearth, Eluveitie, Behemoth, Kataklysm, Moonspell i mnogih drugih.

Svaki je bend sa svojom pozitivnom energijom i scenskim nastupom ujedinio petnaestak tisuća posjetitelja, a po završetku mnogi su već krenuli s planiranjem povratka na Metaldays sljedeće, 2016. godine, za kada su već najavljena neki od bendova koji će nastupiti, poput Kreatora, Insomnie, Einherjera, Serenitya...

Osim vrhunskih koncertnih nastupa, Metaldays je posjetitelja ponudio i brojne druge zanimljive sadržaje, poput primjerice jutarnje joge koja se održavala u Beach baru, a što se tiče prehrane, bili su tu brojni štandovi među kojima i oni s indijskom i vege kuhinjom.

Festival je dobio i Eco certifikat jer je ekološki osviješten za što valja pohvaliti organizatore, posebice jer festival ugošćuje izuzetno veliki broj ljudi. (Tatjana MARAS)


Podijeli: Facebook Twiter