Metal divovi Mastodon 13. lipnja u Zagrebu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sklopu turneje "Once More 'Round The Sun" američki metal divovi Mastodon nastupaju u subotu, 13. lipnja u zagrebačkoj Tvornici. Valja napomenuti i da će nastup u Zagrebu biti jedini njihov koncert u regiji te jedinstvena klupska poslastica, s obzirom da su većina koncerata u sklopu turneje Mastodona njihovi nastupi na festivalima. Ulaznice su u prodaji po cijeni od 140 kuna, a na dan koncerta cijena će iznositi 160 kuna. Mogu se kupiti u Zagrebu u Dirty old shopu u Tratinskoj 18, Rockmarku u Berislavićevoj 13, Dallas Music Shopu u Tkalčićevoj 7, Aquarius CD Shopu u Varšavskoj 13 te na Eventimovim prodajnim mjestima i www.eventim.hr kao i na Entrio prodajnim mjestima i na www.entrio.hr.

Glumili u seriji "Igre prijestolja"

U pauzi između koncerata, članovi Mastodona - točnije Brann Dailor, Bill Kelliher i Brent Hinds, našli su vremena i za neke drukčije aktivnosti, pa su se tako pojavili u novoj epizodi kultne serije "Igre prijestolja". Oni su u seriji utjelovili Divljake ili Slobodan narod, kako ih se naziva u knjizi i seriji. Brann je pritom istaknuo da je bilo nevjerojatno iskustvo pojaviti se u njihovom omiljenom serijalu, gledati prijatelje kako "pogibaju" i iskusiti kako je to kad vam "prerežu vrat". Mastodon su napravili pjesmu "White Walker" koja se nalazi na kompilaciji "Catch The Throne, Vol. 2" na kojoj su, između ostalih i Snoop Dogg, Method Man, Anthrax i mnogi drugi.

Inače, europski dio turneje grupa počinje u Italiji te svira na austrijskom Nova Rock festivalu, a odmah nakon toga Mastodon dolazi u Zagreb. Slijede nastupi u Švicarskoj, Francuskoj, Nizozemskoj, Španjolskoj, Irskoj, Danskoj, Norveškoj, Njemačkoj, Belgiji, ali i Turskoj i Rusiji, a bogat raspored samo potvrđuje značaj Mastodona. Još jedna potvrda radu je i vijest da je Mastodon nominiran u čak tri kategorije za Metal Hammer Awards. Nominacije su dobili u kategoriji Best album s "Once More 'Round The Sun", kategoriji Metal Hymn sa stvari "Motherload", a u kategoriji Riff God nominiran je Mastodonov Brent Hinds.

Treći put u Zagrebu

Koncert 13. lipnja bit će ukupno treći dolazak benda iz Atlante u Zagreb. Prvi put nastupili su 2011. na InMusic festivalu, a godinu dana kasnije priredili su neboravnu svirku u rasprodanom dvorištu Jedinstva sa Slayerom i Gojirom.

Nastup u Tvornici kulture, koji organizira LAA agencija, događa se u sklopu turneje kojom promoviraju hvaljeni i nagrađivani album "Once More ‘Round The Sun" za čiji singl "High Road" su bili nominirani za Grammyja u kategoriji Best Metal Performance. Aktualni album nastavio je planetaran uspjeh prethodnog izdanja "The Hunter", također nominiranog za Grammy i proglašenog albumom godine u mnogim renomiranim specijaliziranim medijima poput Metal Hammera, Classic Rocka i drugih.

Mastodon su 2000. godine u Atlanti osnovali basist Troy Sanders, gitaristi Brent Hinds i Bill Kelliher te bubnjar Brann Dailor. Već prvim albumom "Remission" iz 2002. bend se probio na svjetsku scenu mješavinom mnogih žanrova metala, od progresivnog i eksperimentalnog do sludgea i stonera, sve potkrepljujući eksplozivnim i moćnim live nastupima. Do danas se line up grupe nije mijenjao, a do sad su objavili šest studijskih izdanja te svoju kvalitetu ovjenčali brojnim nagradama. (T. TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter